Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 13:47

Чоловіча та жіноча збірні України виграли бронзу Всесвітньої шахової Олімпіади

Чоловіча та жіноча збірні України виграли бронзу Всесвітньої шахової Олімпіади

З 27 серпня по 10 вересня в Стамбулі (Туреччина) пройшли ігри ювілейної, 40-ї Всесвітньої чоловічої шахової Олімпіади і 25-ї жіночої. Проводяться олімпіади з 1927 року.

У змаганнях взяли участь шахісти з 157 країн. Всього олімпіада зібрала 1407 шахістів.

В якості головного призу розігрується перехідний золотий кубок Гамільтона-Рассела. Олімпіада-2010 проходила в російському Ханти-Мансійську. Золоті медалі тоді у чоловіків завоювали українці, у жінок - росіянки.

За підсумками цьогорічної Олімпіади чоловіча збірна України не змогла втримати золотий кубок, завоювавши бронзу. Жіноча збірна також стала бронзовим призером.

Чоловіча збірна у складі Василя Іванчука, Руслана Пономарьова, Андрія Волошина, Павла Ельянова і Олександра Моїсеєнка в одинадцяти турах здобула 9 перемог - над командами Іраку, Катару, Ізраїлю, Польщі, Чорногорії, Іспанії, Франції, Азербайджану і Китаю, і зазнала двох поразок - від Вірменії та Росії. Набравши у підсумку 18 командних очок українці посіли третє місце після Вірменії (19) та Росії (19).

Жіноча збірна, яку представляли Катерина Лагно, Марія Музичук, Наталія Жукова, Ганна Ушеніна та Інна Яновська набрала 18 очок. Українки здобули на турнірі 7 перемог - над командами Сальвадору, Ірану, Нідерландів, Азербайджану, США, Польщі та Німеччини, і в чотирьох турах зіграли внічию - з Китаєм, Грузією, Францією і Росією.

Росіянкам вдалося захистити свій титул чемпіонок (19 очок), обійшовши за додатковим показником (коефіцієнтом Зоннеборн-Бергера) представниць Китаю (19).

Наступна олімпіада відбудеться в норвезькому Тромсе в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіча та жіноча збірні України виграли бронзу Всесвітньої шахової Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути