Ексклюзиви
середа, 12 червня 2019 17:48

Мухаммед Алі завершив бій з українцем унічию

 

1,5 року потому, як Мухаммед Алі провів свій останній офіційний поєдинок – це була поразка від Тревора Бербіка – він знову вийшов на ринг. Суперником 40-річної легенди боксу в 3-раундовому товариському бою був один із найкращих тафгаїв в історії Національної хокейної ліги Дейв Семенко – українець за походженням, який на хокейному майданчику опікав ще одного хокеїста з українським корінням Вейна Грецкі і мав прізвисько "Тілоохоронець Грецкі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мухаммед Алі вперше побував у нокдауні

Незвичний бій відбувся 12 червня 1983 року і мав вивіску "Найкращий боєць НХЛ проти найвеличнішого боксера". Виставкова зустріч вийшла веселою і потішила 6 тис. уболівальників в Едмонтоні, Канада. Щоправда на останніх секундах бою Мухаммед Алі таки підловив зненацька хокеїста шквалом ударів.

- Тепер я знаю, чому він найвеличніший чемпіон у світі, - сказав журналістам після бою Семенко. - Добре, що я зустрівся з Алі, коли йому вже 40, а не раніше.

Добре, що я зустрівся з Алі, коли йому вже 40, а не раніше

Благодійний поєдинок завершився унічию. Це був останній боксерський поєдинок Алі, хоча і не остання його поява в ринзі. 1985 року він виконував роль рефері у реслінг-шоу WrestleMania.

В автобіографічній книзі Looking Out For Number One хокейний тафгай поділився деякими подробицями поєдинку.

- Коли я зустрівся з Алі до бою, він привітався і спитав: "Ну, хлопче, покажи мені, що ти вмієш". Я провів декілька комбінацій, після чого Алі сказав: "Не парся. Ми зробимо так, щоб ти не виглядав погано під час бою".

Суперники по поєдинку покинули світ з інтервалом у рік: Алі 2016-го у віці 74 роки, Семенко наступного року невдовзі після 60-ліття.

Зараз ви читаєте новину «Мухаммед Алі завершив бій з українцем унічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути