неділя, 10 лютого 2019 11:09

Мухаммед Алі вперше побував у нокдауні

 

У своєму 11-му поєдинку на профі-ринзі олімпійський чемпіон 1960 року, 20-річний американець Мухаммед Алі – тоді ще Кассіус Клей - вперше у професійній кар'єрі побував у нокдауні. 10 лютого 1962-го на арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, його збив з ніг коротким лівим боковим маловідомий співвітчизник Сонні Бенкс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Усик народився за 45 років після Мухаммеда Алі

Кассіус Клей піднявся і в другому раунді сам послав у нокдаун лівим боковим зухвалого суперника, а в четвертому раунді переміг його технічним нокаутом.

- Це було вперше, коли я побував у нокдауні в статусі професіонала, - сказав Клей після бою. – Було досить незручно, що я опинився на підлозі. Як ви знаєте, я думаю, що я найвеличніший і я не повинен бути на підлозі. Тому мені довелося встати і завершити бій за чотири раунди, як я і передбачав.

Сонні Бенкс помер 13 травня 1965-го, у віці 24 роки – внаслідок травм, отриманих трьома днями перед тим у бою зі співвітчизником Леотісом Мартіном

Сонні Бенкс помер 13 травня 1965-го, у віці 24 роки – внаслідок травм, отриманих трьома днями перед тим у бою зі співвітчизником Леотісом Мартіном. Той брутально нокаутував Бенкса у дев'ятому раунді.

Мухаммед Алі вперше став чемпіоном світу 25 лютого 1964-го, перемігши у найкращому бою року чемпіона світу, американця Сонні Лістона.

Зараз ви читаєте новину «Мухаммед Алі вперше побував у нокдауні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути