пʼятниця, 11 вересня 2020 14:13

МОЗ хоче повернути вболівальників на трибуни

МОЗ хоче повернути вболівальників на трибуни
Для того щоб із глядачами пройшли матчі збірної та українських клубів у єврокубках, треба окреме рішення МОЗ. Фото: Pixabay

Уболівальників на єврокубкові матчі та ігри збірної України з футболу може пустити Міністерство охорони здоров'я України.

Це рішення ще мають погодити на рівні УЄФА - Союзу європейських футбольних асоціацій, повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко у Facebook.

Він зауважив, що за останні півтора місяця вдалося повернути вболівальників на матчі Прем'єр-ліги, Першої та Другої ліг у тих регіонах, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. А для того щоб із глядачами пройшли матчі збірної та українських клубів у єврокубках, треба окреме рішення МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанські вболівальники пройшлися по збірній України

"Після тривалих консультацій ми направили відповідний запит і отримали позитивну відповідь від міністра Максима Степанова", - зазначив Павелко.

За його словами, багато що залежить від результату тестового матчу з глядачами за Суперкубок УЄФА в Будапешті 24 вересня. У разі успішного його проведення УЄФА може погодити з національними асоціаціями допуск вболівальників на матчі єврокубків і збірних.

"За умови, що в країні це дозволяє епідеміологічна ситуація і є відповідне рішення органів влади", - додав Павелко.

На сьогодні п'ять українських клубів - "Шахтар", "Динамо", "Зоря", "Десна" і "Колос" - готуються до перших єврокубкових ігор. Крім того, збірна України 10 та 13 жовтня зіграє два матчі проти Німеччини та Іспанії на НСК "Олімпійський" у Києві.

Повернення вболівальників на трибуни призведе до спалаху коронавірусу.Не просто люди опиняться на стадіоні, вони користуватимуться громадським транспортом, відвідуватимуть бари і клуби, заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян, передає Sportbusiness. В Україні дозволили вболівальникам заповнювати чверть місць на трибунах під час матчів чемпіонату країни.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ хоче повернути вболівальників на трибуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути