неділя, 23 грудня 2018 20:10

Моурінью вже не той, або все складається проти нього

На тижні Жозе Моурінью досить несподівано, був звільнений з поста головного тренера "Манчестер Юнайтед". Це вже третій клуб поспіль, в якому його звільняють посеред сезону за незадовільні результати. Спочатку проблеми в нього виникли в мадридському "Реалі"(2013 рік), потім за схожим сценарієм все відбулось в "Челсі"(2015 рік). І от невітшна для "особливого" тенденція продовжилась в "МЮ".

Найприкріше для Сеу Жозе те, що в кожній з команд він досягав певного успіху. В першому ж сезоні в "Реалі" він виграв Кубок Іспанії 2011, обігравши у фіналі "Барселону", до цього "Реал" не вигравав в цьому турнірі 18 років. В тому ж сезоні Моурінью зняв "прокляття 1/8 Ліги чемпіонів". "Реал" не міг пройти цей раунд 6 років поспіль, португалець же з першого разу дійшов з "королівським клубом" до 1/2 фіналу.

У наступному сезоні Моурінью виграв Прімеру і став четвертим тренером у світі, якому вдалося перемогти в чемпіонатах чотирьох різних країн.

Перемога в чемпіонаті Іспанії 2011/12 супроводжувалася низкою рекордів, які встановив "Реал": 100 набраних очок, 32 перемоги в 38 матчах, 121 забитий гол. В кінці сезону Жозе Моурінью продовжив контракт з клубом до 2016 року.

  Жозе спостерігає за серією пенальті в матчі 1/2 ЛЧ "Реал" - "Баварія"
Жозе спостерігає за серією пенальті в матчі 1/2 ЛЧ "Реал" - "Баварія"

Сезон 2012/13 Моурінью почав з перемоги в Суперкубку Іспанії, обігравши за сумою двох матчів "Барселону". По ходу сезону "Реал Мадрид" ще кілька разів обіграв "Барселону" в Кубку Іспанії і в чемпіонаті. Але тим не менше сезон вийшов невдалим, "Реал Мадрид" не виграв інших трофеїв, окрім Суперкубка, ставши другим в Прімері, програвши у фіналі Кубка Іспанії "Атлетико Мадрид" і зупинившись за крок від фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, програвши у півфіналі за сумою двох зустрічей "Боруссії Дортмунд". Сам Жозе пояснював невдалий сезон відсутністю потрібних йому трансферів. Після цих невдач президент "Реал Мадрида" - Флорентіно Перес на прес-конференції заявив, що влітку Жозе покине мадридський клуб.

Потім було повернення в "Челсі", з яким він провів один класний сезон і один абсолютно провальний.

У сезоні 2013/2014 Моурінью встановив рекорд за кількістю виходів у півфінал Ліги чемпіонів, "Особливий" зробив це в восьмий раз, побивши старе досягнення Алекса Фергюсона, якому вдавалося сім разів доходити до 1/2 фіналу престижного турніру. Однак шлях до фіналу для "Челсі" перегородив мадридський "Атлетіко".

1 березня 2015 року "Челсі" виграв перший трофей після повернення Моурінью, перегравши у фіналі Кубка ліги "Тоттенхем" (2:0). У тому ж сезоні "Челсі" в п'ятий раз в історії (і втретє під керівництвом Моурінью) виграв чемпіонат Англії.

  Моурінью в третій раз підкорив Англію
Моурінью в третій раз підкорив Англію

Але в наступному сезоні знову настав провал, так само як було в Іспанії. Сезон складався для "синіх" вкрай невдало: команда програла 9 з 16 матчів і розташувалася в нижній частині турнірної таблиці. 17 грудня 2015 роки після 16-го туру, за підсумками якого команда посіла 16-е місце в турнірній таблиці, Моурінью був звільнений з поста головного тренера, з можливістю виплати зарплати 16,5 млн євро до кінця сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тренер "Манчестер Юнайтед" дебютував феєричною перемогою - відео

Після поразки від "Ліверпуля" (1:3) керівництво "Манчестер Юнайтед" відправило у відставку головного тренера Жозе Моуріньйо.

Зараз ви читаєте новину «Моурінью вже не той, або все складається проти нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути