вівторок, 16 січня 2024 13:49

Моурінью звільнили з посади головного тренера "Роми"

Моурінью звільнили з посади головного тренера "Роми"
Під керівництвом Моурінью італійський клуб провів 138 матчів (68 перемог, 30 нічиїх та 40 поразок). Фото: asroma.com

Керівництво італійської "Роми" відправило у відставку головного наставника команди 60-річного Жозе Моурінью.

Рішення прийняли після чотирьох поразок "Роми" в останніх семи матчах. Португалець втратив посаду, яку займав із літа 2021 року, повідомляє офіційний сайт клубу.

"Дякуємо Жозе від імені всіх у "Ромі" за пристрасть і відданість справі, які він проявив із моменту свого прибуття. У нас завжди будуть чудові спогади про його керівництво, але ми вважаємо, що наразі необхідні негайні зміни в інтересах клубу", - йдеться в заяві.

Під керівництвом Моурінью італійський клуб провів 138 матчів (68 перемог, 30 нічиїх та 40 поразок).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моуріньйо стане наступним тренером збірної Португалії

Моурінью провів два повних сезони на чолі "Роми". У першому він тріумфував із "вовками" в Лізі конференцій та фінішував на шостій позиції у Серії А. Натомість у другому дійшов до фіналу Ліги Європи та завершив чемпіонат на тій же шостій позицій. На цей момент римляни посідають дев'яте місце, відстаючи від топ-4 на п'ять пунктів.

Моуріньйо змінить на посаді головного тренера збірної своєї країни Фернанду Сантуша, якого звільнили після поразки від Марокко на чемпіонаті світу-2022.

Фахівець одержав від федерації футболу Португалії компенсацію в розмірі €4,5 млн.

Уродженець Сетубала мав нетривалу ігрову кар'єру. У 80-х Моурінью перейшов на тренерську роботу. Поштовх до роботи на професіональному рівні отримав завдяки співпраці з Боббі Робсоном у ролі перекладача.

Разом із англійським фахівцем працював у лісабонській "Бенфіці", "Порту" та іспанській "Барселоні". Залишився в лавах каталонців після призначення Луї ван Гала. У 2000 році розпочав самостійну тренерську кар'єру з "Бенфіки", пізніше тренував "Лейрію".

Перших успіхів досягнув на чолі "Порту", з яким працював у 2002-2004 роках. Завоював два чемпіонські титули, Кубок і Суперкубок Португалії, здобув Кубок УЄФА та тріумфував у Лізі чемпіонів. Перебрався до Англії, де в різні роки працював із лондонськими "Челсі" та "Тоттенхемом", а також із "Манчестером Юнайтед".

На чолі міланського "Інтера" після Суперкубка Італії та Скудетто в перший сезон оформив требл у другому, тріумфувавши в Серії А, Кубку Італії та Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Моурінью звільнили з посади головного тренера "Роми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути