вівторок, 01 травня 2018 15:54

Моуріньйо зворушливо провів Венгера

У 36-му турі чемпіонату Англії "Арсенал" у компенсований час поступився "Манчестер Юнайтед" (1:2).

Це протистояння стало останнім для Жозе Моуріньо та Арсена Венгера, який після завершення сезону залишить "канонірів".

Перемога "Ман Юнайтед" завдала сильного удару по "Арсеналу", який програв шість поспіль гостьових матчів прем'єр-ліги, чого не траплялося з "Арсеналом" з 1966 року. До того ж Моуріньо повторив досягнення сера Алекса, двічі обігравши Венгера в рамках одного чемпіонату, та ще й з вирішальним голом у овертаймі, а "червоні дияволи" вже 121 матч не програють, відкривши рахунок.

Після гри наставник манчестерців зворушливо попрощався з колегою із "Арсенала", а глядачі влаштували овації.

 

Після матчу Венгер поділився враженнями від гри і прокоментував церемонію вшанування на свою адресу:

"Було дуже приємно. Для мене це був черговий матч, але я вдячний "Манчестер Юнайтед" за цей жест. З їхнього боку це було дійсно розкішно, всі отримали задоволення.

Я вже дуже давно тут, а в наступному сезоні на тренерській лаві буде сидіти вже інша людина, і її буде точно чекати ворожий прийом, не переживайте.

Нашу гру можна оцінювати позитивно, в цілому, вона трохи уособлює нашу виїзну форму в цьому сезоні. У нас були моменти, особливо, на контратаках.

Ми не завжди користувалися своїми шансами належним чином, але в цілому команда виступила позитивно, з огляду на настільки молодий склад.

Природно, в роздягальні всі були засмучені, бо вони віддали всі сили. В останні 20 хвилин було видно, що не всі готові до такої інтенсивності і темпу, так що ми були під загрозою.

В цілому, в нашій команді складно когось виділити з негативного боку, але результат невдалий", - сказав француз.

Моуріньо дав такий коментар про Венгера:

"Завжди бажаю всього найкращого своїм опонентам. Якщо він задоволений своїм рішенням і готовий до нової чолі в своїй кар'єрі і житті, то я насправді радий за нього. Якщо він засмучений, то і я засмучений теж.

Я не сумніваюся, що ми як клуб, особливо, з урахуванням того, що містер Венгер і "Арсенал" були найбільш принциповими суперниками МЮ в епоху сера Алекса Фергюсона, проявимо по відношенню до нього повагу, яке він заслуговує.

Чи шкодую я про перепалки з Венгером? Тут мова не йде про жаль. Думаю, ваше запитання типовий для людини, яка не була тренером або футболістом.

Природно, ви не знаєте про нашу взаємоповагу з Венгером, хоч з боку іноді здавалося, що її немає.

Футболісти отримують жовті і червоні картки за агресивні дії один проти одного, лаються на протязі своєї кар'єри - то ж буває і з тренерами.

Тих, хто поважає один одного, більше, ніж тих, у кого виникають проблеми. Це влада проти влади, амбіції проти амбіцій, майстерність проти майстерності. Але врешті-решт ми всі в одній справі і поважаємо один одного", - заявив португалець.

"Манчестер Юнайтед" - "Арсенал" 2:1

Голи: Погба, 16 Феллаїні, 90+1 - Мхітарян, 51

"Манчестер Юнайтед": де Хеа, Валенсія, Лінделеф, Смоллінг, Янг, Еррера (Феллаїні, 64), Матіч, Погба, Лингард (Марсьяль, 64), Лукаку (Решфорд, 50), Санчес

"Арсенал": Оспіна, Бельерін, Мавропанос, Чемберс, Колашинац (Монреаль, 64), Мхітарян (Уіллок, 76), Мейтланд-Найлс, Джака, Нелсон (Уелбек, 64), Івобі, Обамеянг

Попередження: Джака, 24

Дивіться відео голів і огляд матчу:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венгер залишає "Арсенал"

Арсен Венгер працює з "Арсеналом" з 1996 року. За цей час французький фахівець тричі вигравав з "канонірами" чемпіонат Англії, сім разів перемагав у Кубку Англії і стільки ж разів - у Суперкубку Англії.

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо зворушливо провів Венгера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути