вівторок, 27 березня 2018 22:45

Молодіжна збірна України драматично програла Англії

Молодіжна збірна України драматично програла Англії
Олександр Головко провів вдалі заміни, але програв

Молодіжна збірна України з футболу прикро програла виїзний матч Євро-2019 Англії – 1:2. Прикро, бо на 83-й хвилині Микола Шапаренко зрівняв рахунок, головою замкнувши навіс Максима Третьякова – 1:1. Обидва гравці вийшли на заміну – вдалий хід від тренера Олександра Головка.

Проте на 88-й хвилині наші пропустили. Домінік Соланке, який влітку перейшов з "Челсі" до "Ліверпуля", забив у тому ж стилі, що і Шапаренко. Відверта помилка наших центральних захисників - Івана Зотька та Павла Лук'янчука.

Загалом "молодіжка" провела непогану гру. У першому таймі зосередилися на обороні, хоча і могли відкривати рахунок. Шепелєв прийняв неправильне рішення під час помилки суперника у своєму карному майданчику.

Нічия не давала багато шансів на перше місце, але підвищила б самооцінку і впевненість у своїх силах

Наприкінці першого тайму наші пропустили. У другому зуміли створити проблеми супернику, хоча і наражалися на контратаки суперника. Максим Луньов мав зрівнювати рахунок ще в середині тайму, але захисник "Евертона" Кенні дивом виніс м'яч головою з порожніх воріт.

Нічия не давала багато шансів на перше місце, але підвищила б самооцінку і впевненість у своїх силах. А так – удар по психології і відставання від Англії у вісім очок. Перше місце недосяжне. Треба боротися за друге з голландцями, які тепер випереджають нас на три пункти і прийматимуть Україну на своєму полі. Проте і друге місце – не гарантія потрапляння до плей-оф за вихід до фінальної частини. Туди виходять тільки чотири з дев'яти команд груп.

Англія - Україна - 2:1 (1:0)

Україна: Лунін - Лучкевич, Зотько, Лук'янчук, Кравець - Шепелєв, Пихальонок - Вакулко-к (Шапаренко, 63), Коваленко, Луньов (Третьяков, 80) - Довбик (Зубков, 74)

Голи: Келверт-Льюїн, 41, Соланке, 88 - Шапаренко, 83

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко підклав свиню молодіжній збірній України

Збірна 19-річних натомість пробилася до фінальної частини Євро-2018: турнір прийме Фінляндія 16-29 липня. Підопічні Олександра Петракова у вирішальному матчі обіграли Румунію на її полі – 2:1. Нашим потрібна була тільки перемога. По ходу матчу поступалися, але зумили забити два м'ячі на 84 та 92 хвилинах.

Зате 17-річні не зуміли потрапили до фінальної частини через неспортивні причини. У матчі проти Сербії за України вийшло двоє дискваліфікованих гравців. Серби подали протест, УЄФА зарахувала нам технічну поразку. Через це з другого місця – прохідного до фінальної частини – ми зійшли на третє, поступившись сербам.

Зараз ви читаєте новину «Молодіжна збірна України драматично програла Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути