Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 20:11

Мохаммед Салах: гравець тижня та трансферна ціль грандів

На тижні Мохаммед Салах був визнаний найкращим гравцем тижня в Лізі чемпіонів. "Ліверпуль" розбив вдома грізний "Ман Сіті". 25-річний єгипетський півзахисник проводить феєричний сезон в складі "мерсісайдців". На рахунку Мо Салаха вже 29 м'ячів в АПЛ. Стільки ж у Мессі в своєму чемпіонаті. Який шлях подолав Мо щоб досягти вершини на якій він знаходиться зараз розповість Gazeta.ua.

Розпочав свою професійну кар'єру в Єгипті. В 2008 році він підписав свій перший професіний контракт з командою назва якої навряд чи вам про щось скаже. В футболці "Ель Мокаволун" півзахисник провів 4 сезони, після чого настав час підкорювати Європу.

Першими талант Салаха розгледіли у Швейцарії. За "Базель" він провів два успішних сезони та був помічений скаутами "Челсі".

Автор: readfootball.com
  Салах у футболці "Базеля"
Салах у футболці "Базеля"

Однак в стані "аристократів" на довго не затримався. Через рік після підписання контракту поїхав на умовах оренди до Італії. Півроку пограв за "Фіорентину" та півтора роки за "Рому".

Влітку 2017 "Ліверпуль" придбав єгиптянина. "Я щасливий бути тут. Буду викладатися на 100 відсотків і дуже хочу виграти що-небудь для цього клубу. Тут відмінна команда, гравці. Я дивився ігри в минулому сезоні і бачив, що все викладаються для того, щоб перемогти ", - заявив Салах при підписанні контракту.

Автор: livesport.ru
  Підписує контракт з "Ліверпулем"
Підписує контракт з "Ліверпулем"
За неповний сезон в "Ліверпулі" Салах наколотив вже 38 голів в 43 матчах в усіх турнірах.
В нещодавньому матчі АПЛ проти "Уотфорда" самотужки розніс "Уотфорд" зробивши "покер"
За збірну Єгипту відіграв 57 матчів в яких забив 33 голи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гол футболіста власники мобільних отримують 11 безкоштовних хвилин

Зовсім не дивно, що на тлі таких феєричних виступів з'являються чутки про інтерес з боку грошовитих грандів футболу. Понад 200 млн фунтів готові запропонувати за єгиптянина "Барселона", "Реал" та "ПСЖ". Однак поки, це лише чутки.
Головний тренер Салаха Юрген Клопп порівняв свого підопічного з Марадонною.
"Останнім футболістом, який мав такий же вплив на гру своєї команди, як Салах, був, напевно, Марадона. Футболісти Ліверпуля прросто обожнюють грати разом з Салахом. Він дуже нам допомагає", - каже наставник
Автор: ua-football.com
  Клопп та Салах
Клопп та Салах
Колишня суперзірка "Ліверпуля" Дірк Куйт вважає, що Мо самотужки може виграти трофей.
"Він чудовий гравець, його нинішня форма чудова, і я сподіваюсь, що він зможе продемонструвати її у всій красі в поєдинках з "містянами". Його індивідуальні якості можуть зробити Ліверпуль переможцем у Лізі чемпіонів", - сказав екс-форвард.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 19 років він виграв Лігу чемпіонів: Кларенсу Зеєдорфу виповнилося 42

"Найбільший фанат ЛІверпуля", так сам себе назвав Кевін Мерфі, присвятив комнді пісню. Хіт швидко підхопили фанати та вже на всю співають на "Енфілді". Пісня починається як раз таки з прізвища Салаха.
Мохаммед не лише неймовірний футболіст, а й справді добра, порядна та патріотична Людина.
"Минулого року Мохамед проявив чималий патріотизм, коли одним із перших відгукнувся на сигнал SOS від єгипетського державного банку. Місцевий фунт перебував на межі краху, грошова система гостро потребувала вливання іноземної валюти. Салах, не довго думаючи, віддав державі 210 тисяч фунтів стерлінгів. Ще 27 тисяч фунтів перерахував асоціації футболістів-ветеранів Єгипту, яка опікується тими легендами, що живуть у злиднях. Таким чином допомогу від гравця Ліверпуля отримали 120 голодних сімей", - розповідає про Салаха Футбол24
Ще одна історія яка характеризує Мо Салаха як людину з великої літери.

"У той вечір, коли вся нація прилипла до екранів, щоб побачити, як дубль Мохамеда у ворота Конго виведе збірну на Мундіаль, квартиру його батька пограбували. Через декілька днів поліція затримала зловмисника. Ведмежатнику, зрозуміло ж, "світив" тривалий тюремний термін… але, але, але! Салах вирішив пробачити грабіжника. Більше того, дав йому грошей і підшукав роботу".

Раніше Gazeta.ua розповідав, як живе за межами футбольного поля Ліонель Мессі.
Зараз ви читаєте новину «Мохаммед Салах: гравець тижня та трансферна ціль грандів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути