середа, 12 січня 2022 14:28

Мохамед Салах – кращий в Англії: результати та перспективи гравця

Нападника "Ліверпуля" Мохамеда Салаха болільники англійської асоціації визнали кращим гравцем року в АПЛ. Це визнання справедливе, бо єгиптянин кращий за голами та результативними передачами, і знову проводить чи не найкращий сезон в кар'єрі. Успіхи гравця нікого не дивують, тому розберемося, що ж особливого в грі Салаха.

 

Видовищна гра Салаха

Коли спостерігаєш за дією Салаха на футбольному полі, часто ловиш себе на думці, шо саме таким і повинен бути сучасний форвард. Коли єгиптянин у формі, захисникам дуже важко, бо вони не дуже розуміють, як діяти. Особливо тоді, коли Салах дуже швидко зміщається у будь-яку сторону, за допомогою фінтів лишає в дурнях противників. В такі моменти він може сам завдати удари, або видати дуже класний пас партеру.

У цьому сезоні Салах був кращим серед форвардів АПЛ не тільки за ударами, голами та пасами, але й за кількістю активних дій біля штрафної суперників. Активний пресинг Салаха часто призводив до перехватів м'яча та небезпечних моментів. Тобто, він виконує ще чорнову роботу, працюючи на команду. За оцінкою популярного порталу статистики WhoScored Салах отримав середній бал 8,6 з 10 можливих. Це найкращий показних з усіх футболістів АПЛ.

Яскраво Салах проявив себе в матчах с "Манчестер Юнайтед". На полі суперника єгиптянин тричі вразив ворота. Цей рекорд також належить Роналду, який забивав 3 голи в 2003 році. Хет-трик дозволив Салаху стати кращим африканським бомбардиром в історії АПЛ. (Вітальний бонус доступний в багатьох букмекерів).

Знову на перших ролях

Був період, коли Мохамед Салах знизив власну результативність, та став грати помітно гірше. Здавалося, що перемоги в Лізі чемпіонів та в АПЛ трохи розслабили нападника, і він втратив мотивацію. Але вже в сезоні 2021 року ми бачимо справжнього Салаха, який знову забиває та асистує в кожному матчі. Це одразу відобразилося на турнірному положенні Ліверпуля. Команда вийшла на друге місце, відстаючи від "Сіті" лише на 4 бали.

Тренер Ліверпуля Юрген Клоп неодноразово називав Салаха кращим гравцем світу. Так, можливо це невеликий, але аванс, зважаючи на результативність Левандовськи та нескінчену кількість "Золотих м'ячів" Месі. Але в ті періоди, коли єгипетський форвард перебуває в хорошій формі, він дійсно – кращий.

Ось і зараз його визнано кращим гравцем місяця в Англії. І це логічно, бо Салах забиває в кожному матчі. Жертвами його дій за минулі тижні стали "Арсенал", "Порту", "Мілан", "Евертон", "Астон Вілла", "Ньюкасл". У кожній грі Салах грав на максимумі, і приносив максимальну користь команді. Він сам відповідає на питання про себе, що завжди намагається бути кращим на полі навіть в ті моменти, коли не все вдається. Задача – не опускатися певного рівня не завжди проста, але професіоналу подібного рівня точно до снаги.

Подальші перспективи

Контракт Салаха з "Ліверпулем" завершується в 2023 році. Але сторони ще не домовилися про новий. Справа в тому, що Салах та агент запросили зарплатню вдвічі більшу за теперішню – 400 тис. дол. в неділю. Звісно, така вимога може стати певною проблемою для "Ліверпуля".

Чи погодиться клуб на такі вимоги зараз сказати складно. Можливо, це буде залежати від успішних виступів самого гравця. Якщо він продовжить так грати, то цілком реально, що новий контракт буде підписаний на його умовах.

Зараз ви читаєте новину «Мохамед Салах – кращий в Англії: результати та перспективи гравця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути