понеділок, 14 грудня 2009 21:46

Мішель Платіні в лютому відвідає Львів, Харків і Донецьк

Мішель Платіні в лютому відвідає Львів, Харків і Донецьк
14 грудня на Михайлівській площі у Києві відбулася презентація логотипу та слогану Євро-2012. Після урочистої церемонії президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні, 54 роки, спільно з головами національних футбольних федерацій України та Польщі − Григорієм Суркісом і Гжегожем Лято, провів у готелі "Інтерконтиненталь" прес-конференцію. Глава європейського футболу багато жартував і посміхався.

- Я дуже радий опинитися в Києві. З такою приємною температурою надворі, достатньо теплою (-11°С). Я дуже гордий, коли згадую перемогу України та Польщі в Кардіффі. Хотілося, щоб конверт, з якого я витягнув листок з написами країн був красивішим. Треба звернути на це увагу адміністрації УЄФА, - почав Платіні.

А тепер давайте по темі. Спочатку виконком УЄФА затвердив чотири польські міста і Київ. 11 грудня в Португалії Євро-2012 отримали Львів, Харків, Донецьк. Столицю України затвердили, як місце проведення фіналу. Дві країни зробили величезну роботу. Треба подякувати урядам України та Польщі.

Протягом двох років ми надсилали в Україну численних експертів. Вони дивилися аеропорти, стадіони, міста. За висновками їх роботи ми прийняли остаточне рішення. Є маленьке зауваження, щодо графіку виконання робіт пов"язаних з аеропортами в Гданську і Донецьку. Головне, що від Польщі та України затвердженні по чотири міста. Тепер, вони можуть спокійно працювати на своїми проблемами. Тим часом, ми візьмемося за календар турніру.

- Українські міста будуть і надалі перевіряти представники УЄФА?

- У лютому я відвідаю українські міста, в яких я ще не був – Львів, Харків і Донецьк. Хочу ще раз перевірити темпи підготовки цих міст до фінальної частини чемпіонату Європи. А вже в березні представники УЄФА побувають у вісьмох містах України та Польщі, щоб перевірити як дотримуються своїх зобов"язань обидві країни. Є ще багато проблем, особливо це стосується аеропортів, які потребують серйозної модернізації. Я сподіваюся що до кінця 2011 року усі роботи з підготовки усіх об"єктів до фінальної частини Євро-2012 року будуть завершені.

- УЄФА зробив сміливий крок, коли вперше довірив країнам зі Східної Європи проведення чемпіонату Європи.

- Ми вирішили провести Євро у Східній Європі, щоб допомогти країнам в їх розвитку. Чемпіонат триватиме два тижні, але після нього залишиться інфраструктура, аеропорти, готелі. Це важливо для жителів України та Польщі. Я розумію, що все це коштує дорого, але це відкриє перспективу гарного життя для майбутніх поколінь. Євро допоможе українським та польським дітям жити краще.

- Пане Платіні, розкажіть про символіку логотипу Євро-2012.

- Ми з паном Лято (показує на президента Польського футбольного союзу - "ГПУ") були художниками на футбольному полі, а з олівцем і папером ми не працювали. Краще запитайте в автора дизайну Ельдара Помбіньйо, що собою символізує логотип Євро-2012. Мені він здається симпатичним. Самому цікаво, як він додумався до такого.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Мішель Платіні в лютому відвідає Львів, Харків і Донецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути