пʼятниця, 26 січня 2007 13:57

Мішель Платіні реформує УЄФА

 

Новим президентом УЄФА сьогодні було обрано Мішеля Платіні, 51 рік, повідомляє офіційний сайт Європейської футбольної асоціації. Легендарний у минулому французький футболіст був вибраний на цей пост в результаті голосування на XXXI Черговому Конгресі УЄФА в Дюссельдорфі. За Платіні проголосували 27 делегатів, тоді як інший кандидат - Леннарт Юханссон - отримав 23 голоси.

Головним пунктом програми перевиборчої програми Мішеля Платіні було скорочення представнитцва провідних футбольних держав у Лізі чемпіонів. На його думку, одна країна має делегувати до турніру не більше трьох команд.

Важливим фактором у перемозі Платіні стала підтримка керманича ФІФА Йозефа Блаттера.

Як футболіст Платіні зробив собі ім"я у італійському "Ювентусі", за який виступав з 1982 по 1987 роки. До цього виступав за французькі "Нансі" та "Сент - Етьєн". Він виграв Кубок чемпіонів -1985, чемпіонат Європи-1984, брав участь у трьох Мундіалях (1978, 1982, 1986). Бронзовий призер Кубка світу - 1986.

Завершив кар"єру 1988-го. Наступного року прийняв збірну Франції. Вона пропустила Мундіаль-1990, виграла усі відбіркові матчі Євро-1992, але у фінальній частині не вийшла з групи. Платіні подав у відставку і очолив оргкомітет Мундіалю-1998. Потім зосередився на роботі у виконкомах ФІФА та УЄФА.


Зараз ви читаєте новину «Мішель Платіні реформує УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути