середа, 11 вересня 2019 19:02

Михайличенко – звільненим морякам: "Ви сильні, ви мужні, ви не просили заміни"

Михайличенко – звільненим морякам: "Ви сильні, ви мужні, ви не просили заміни"
Моряки із задоволенням робили селфі із Михаличенком

Минуло кілька днів після події, якого з нетерпінням чекала вся Україна, хвилюючись про долю полонених моряків, яких довгий час утримували в СІЗО в Москві.

Незабаром після повернення з полону на Батьківщину моряків доставили у військовий госпіталь, де працюють кращі лікарі країни, які рятують життя і здоров'я бійців, які воюють нині на Донбасі. Там звільнені військовослужбовці в ці дні проходять реабілітацію. На щастя, стан здоров'я українських моряків, захоплених у полон після обстрілу катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і буксира "Яни Капу" в листопаді минулого року, за словами лікарів, задовільний.

Щоб підтримати моральний стан моряків, висловити їм свою повагу, а також подякувати за мужність і силу волі, стали прикладом патріотизму і любові до своєї країни, в центральний військовий госпіталь приїхала основна команда київського "Динамо" в повному складі за винятком гравців збірних, а також тренерський штаб "біло-синіх" на чолі з Олексієм Михайличенком. Разом з командою в госпіталь приїхав і легендарний гравець київського клубу Володимир Федорович Мунтян, а також представники Фан-клубу "Динамо".

Динамівці прибули в госпіталь не з порожніми руками. Історія з динамівськими футболками, які допомогли підтримати моральний стан полонених у важкі дні перебування в ув'язненні, мала продовження - відтепер кожен з них отримав по сумці з повним комплектом динамівської клубної екіпіровки, а також інші приємні подарунки - м'ячі, книги, динамівські шарфики.

Крім усього цього в подарунковому наборі виявилися іменні абонементи для кожного - запрошення моряків, які опинилися відданими вболівальниками "Динамо", на домашні матчі нашого клубу.

Команда приїхала в госпіталь на клубному автобусі, захопивши з собою також самий "свіжий" трофей - Суперкубок України.

Поки моряки завершували лікувальні процедури, динамівці, чекаючи їх, відвідали музей госпіталю, де дізналися, що він є найстарішим у всій Європі - в наступному році йому виповниться 265 років. Госпіталь пережив дві світові війни, а зараз є головним місцем, де проходять лікування і реабілітацію поранені під час бойових дій на Донбасі українські військовослужбовці.

Коли всі зібралися в ошатній залі, де наших героїв вже чекали акуратно розкладені іменні подарунки від динамівців і Суперкубок, присутніх привітав генерал-майор медичної служби, начальник Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" Анатолій Петрович Казмірчук:

- Шановні наші гості, ми дуже раді вітати вас в славному, кращому лікувальному закладі нашої держави, де сьогодні проходять своє лікування наші військовослужбовці. Традиційно наш центр вже багато років, без перебільшення, є місцем, де збирається не тільки медична спільнота. Ми маємо дружні стосунки з народними артистами, спортсменами, відомими діячами науки і культури. І нам дуже приємно, що сьогодні до нас приїхала футбольна команда "Динамо" Київ, за яку ми всі завжди хворіли і будемо вболівати. Дуже приємно, що сьогодні наші герої-військовослужбовці і видатні спортсмени зустрілися в цьому хоч і невеликому, але історичному приміщенні. Хочу від себе особисто і нашого колективу подякувати динамівців за те, що вони знайшли час відвідати нас. Переконаний, що ваш візит значно поліпшить моральний дух наших військовослужбовців, адже вони є вашими гарячими вболівальниками. На щастя все вони здорові і не мають важких хвороб.

Першим від імені клубу слово взяв головний тренер "Динамо" Олексій Михайличенко:

- Відверто кажучи, невідомо, хто зараз більше хвилюється - ви або ми. Коли я вчора вдома сказав своїм рідним, що побачуся з вами сьогодні, весь вечір тільки про це ми і говорили. Ми дуже вам вдячні за вашу мужність, за ваш вчинок, за вашу незламність. Це дуже важливо для нас. Це вкрай важливо для всієї країни. Ми дуже раді, що ви повернулися, що ви все-таки відстояли свою честь. Я навіть уявити собі не можу, наскільки вам було важко. Навіть ті кадри, які облетіли весь світ, вже наводять жах, не кажучи вже про те, що ви пережили. Ви просто молодці, кожен раз доводячи і всьому світу, і самим собі, що ви сильні, що ваша команда витримала, і жоден з вас не "попросив заміну". Це дуже важливо. Ми вам дуже вдячні, і тепер чекаємо вас на стадіоні, будемо вас там дуже раді бачити!

Від імені всіх гравців повагу морякам висловив капітан "біло-синіх" Сергій Сидорчук:

- Правильно сказав Олексій Олександрович, а я переживаю, напевно, ще більше. Теж вчора розмовляв зі своєю сім'єю про майбутній візит до вас. У мене ростуть маленькі діти, і на вашому прикладі хочеться їм показати, що таке по-справжньому любити свою сім'ю, любити свою країну. Хотілося подякувати вам особисто. Ми вам з радістю даруємо іменні абонементи і запрошуємо на наші матчі. Ми вас завжди будемо раді бачити. Ваш вчинок - великий приклад для всіх нас.

За цей візит і підтримку динамівців подякував командир дивізіону, командир всієї групи кораблів, які були захоплені в Керченській протоці під час обстрілу, капітан другого рангу ВМС України Денис Гриценко:

- Для нас цей візит став дуже приємною несподіванкою, ми навіть не очікували такої підтримки. Ми дуже вдячні вам за те, що виділили час і приїхали до нас всією командою. Це дає нам дуже велике піднесення бойового духу, нас зараз переповнюють емоції. Хочеться міцно обійняти і потиснути руку кожному!

Там ми були в повній ізоляції, і будь-яка інформація до нас доходила з великим обмеженням. Єдине, що нас підтримувало - це листи від наших дітей, рідних. Але самий емоційний підйом стався, коли в слідчий ізолятор нам прислали футболки київського "Динамо". І коли нам нарешті дозволили їх надіти, ми відразу відчули себе наче вдома, в Україні, навіть знаходячись за гратами. На суді, хлопці теж старалися надягати динамівські футболки. І навіть там, на чужині, нам говорили, що поважають київський клуб і заздрять нашому патріотизму. Емоційно ми відчули вашу підтримку і підтримку всієї країни.

Окремо подякував військовим морякам ветеран "Динамо", легендарний Володимир Мунтян, який також запросив їх провести товариський футбольний матч після їх повного одужання:

- Хлопці! Від імені ветеранів клубу хочу вам подякувати за вашу стійкість і незламність. Найголовніше - що ви повернулися живими і здоровими. А якщо ви хочете провести футбольний матч, наша команда ветеранів з радістю зіграє з вами. Одужуйте - і ми вас чекаємо на футбольному полі!

Після теплих слів почалися дружні обійми, рукостискання і спілкування між командою і моряками. Захисники України робили пам'ятні фото з гравцями і тренерами, динамівці з задоволенням ставили автографи на м'ячах і футболках.

Враженнями від цієї емоційної і надихає зустрічі динамівців зі звільненими моряками поділився президент офіційного Фан-клубу київського "Динамо" Сергій Михайленко:

- Сьогоднішня зустріч була дуже важливою для всіх. Я це побачив по обличчях і моряків, і наших динамівців. Клуб сказав велике "Дякую!" Цим хлопцям за їх мужність, за їх героїзм. Слава Богу, всі вони повернулися здоровими. Хлопці розповідали про те, як їм прислали динамівські футболки під час полону, наскільки це для них було важливо, і як вони х гордістю носили їх там. Команда їх віддячила і запросила на наші матчі, кожен отримав персональну сумку з динамівської екіпіровкою, взуттям, футбольними м'ячами, а також іменний річний абонемент на домашні матчі нашого клубу. Діти дуже зраділи таким подарункам. Питали, чи можна їм прийти разом з дружинами, дітьми, друзями. Звичайно, ми їх чекаємо і будемо раді бачити на стадіоні!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данський легіонер "Динамо" назвав героями звільнених моряків

"Динамо" першою із українських команд відвідало моряків.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко – звільненим морякам: "Ви сильні, ви мужні, ви не просили заміни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути