пʼятниця, 21 лютого 2020 21:00

Михайличенко не зміг вирішити проблеми "Динамо"

22 лютого "Динамо" розпочне другу частину сезону домашнім матчем проти полтавської "Ворскли". До цього команда Олексія Михайличенка провела два тренувальних збори у турецькому Белеку.

Зазвичай динамівці зимову підготовку проводять в Іспанії, але цього обрали Туреччину. Тут важливо було розраховувати на сильних суперників. Тому серед найсильніших опонентів динамівці могли розраховувати на дві найкращі команди Білорусі, віце-чемпіонів Хорватії та Польщі. Загалом команда Михайличенка провела 12 матчів. У них здобули 8 перемог, двічі зіграли внічию та скільки ж разів програли.

На трансферному ринку "Динамо" було доволі пасивним. Прийшли тільки молоді гравці. Із оренди в "Зорі" повернувся форвард Назарій Русин, а також були підписані бельгійський 20-ти річний форвард Ібрагім Каргбо та нігерійський вінгер Беніто. На двох останніх розраховувати поки не доводиться.

Побудова гри базується на довгих передачах на фланги, активності та індивідуальній майстерності вінгерів та навісних передачах у штрафний майданчик суперника

Втрат набагато більше. Олексій Михайличенко позбавився майже всіх непотрібних йому футболістів. Денис Гармаш та Жерсон Родрігес до кінця сезону гратимуть у Туреччині. Сідлей наступний рік проведе на батьківщині у Бразилії. Карлос Самбрано перейшов до "Боки Джуніорс", а Тамаш Кадар через конфлікт із тренером працює із молодіжною командою.

Не провів жодного матчу в спарингах лідер команди Віктор Циганков . У півзахисника запалення м'язів. Він працював індивідуально. Перед самим завершенням зборі повернувся у загальну групу, але так і не зіграв жодного матчу. Тож йому треба час для того, щоб набрати форму.

Автор: ФК "Динамо"
  Віктор Циганков( ліворуч) всі збори провів працюючи за індивідуальною програмою
Віктор Циганков( ліворуч) всі збори провів працюючи за індивідуальною програмою

Посиленням для команди мають стати футболісти, які були в системі команди, але не грали у першій частині сезону. Мова про Мікаеля Дуелунда та Йосипа Піварича. Данець додав креативу та швидкості у середині поля. Його вміння атакувати другим темпом та націленість на ворота призводить до гострих моментів біля воріт суперника. Хорват Піварич розкрився на позиції флангового півзахисника. Саме Дуелунд із початку другої частині сезону повинен зайняти позиції атакувального півзахисника. Микола Шапаренко знову виглядає не переконливо.

Новий рік "Динамо" розпочне із Бущаном у воротах

Покращили ігрову форму Олександр Караваєв та Карлос Де Пена. Українець намагається використовувати свої швидкісні якості, долучаючись до атаки. А от уругваєць став одним із лідерів команди під час відсутності Вербича та Циганкова через травми, показав себе лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко прагне знищити "Динамо"

Тренерський штаб команди робить ставку на хорошу фізичну підготовку гравців. В іншому, значних змін у немає. Побудова гри базується на довгих передачах на фланги, активності та індивідуальній майстерності вінгерів та навісних передачах у штрафний майданчик суперника. Якщо на рівні слабких команд такі речі проходили, то з більш класними опонентами, підопічні Михайличенка мали проблеми. Надто - коли суперник високо пресингував динамівців.

Залишається проблемою швидкий перехід із оборони атаки. Ставка на навісні передачі виглядає не дієвою. Форварди Назарій Русин та Фран Сол не ефективні у силовій боротьбі у штрафній суперника. На зборах "Динамо" дуже важко створювали моменти біля воріт суперника.

Автор: ФК "Динамо"
  Микалель Дуелунд має додати креативу "Динамо" в середині поля
Микалель Дуелунд має додати креативу "Динамо" в середині поля


Великою проблемою залишається гра у середині поля. Кадрових та тактичних змін тут не відбулося. Досі робиться ставка на Сергія Сидорчука, Віталія Буяльського та Володимира Шепелєва. Всі трьом гравцям бракує як вміння закривати середину поля, так і вести гру команди.

Під час зборів команда Михайличенка багато пропускала . Тренерський штаб змушений награвати нову пару центральних захисників Денис Попов – Артем Шабанов. Поки класу, майстерності та зіграності цим захисникам не вистачає. Звідси велика кількість гольових помилок. Альтернативи цим гравцям в центрі оборони немає. Єдиними можливим варіантом є Мохаммед Кадірі, якого брали в ролі опорника влітку.

Цитаїшвілі треба йти в оренду

Добре себе показав в Туреччині воротар Георгій Бущан. Багато разів виручав команду та навіть декілька разів відбив пенальті. Його конкурент Денис Бойко поки не може похвалитися такою вдалою грою. Варто чекати, що новий рік "Динамо" розпочне із Бущаном у воротах.

  Артем Шабанов замінить у основному складі Тамаша Кадара
Артем Шабанов замінить у основному складі Тамаша Кадара

Молоді футболісти теж активно працювали із першою команду. Поки ніхто із них не готовий грати на високому рівні. Пара молодих центральних захисників Олександр Сирота – Олександр Романчук отримали чотири м'ячі від четвертої команди Казахстану. Костянтину Вівчаренку поки рано тягатися на лівому фланзі із Віталієм Миколенком. Іллю Забарного пробували, як у центрі захисту, так і в опорній зоні. Але поки йому не вистачає майстерності для гри за першу команду. Нападник Данило Сухоручко не переконав. Так само, як і один із найбільших талантів Георгій Цітаїшвілі, якому, схоже варто йти в оренду за ігровою практикою.

Тож проблеми "Динамо" першої частини сезону нікуди не поділися. Команда має проблеми із грою першим номером, позиційною атакою. Тактично команда не змінилася. За таких умов буде важко виграти боротьбу за друге місце УПЛ у "Зорі" та "Десни".

Після 18 турів "Динамо" займає другу сходинку в УПЛ, поступаючись "Шахтарю" 14 очками. Натомість "Зоря" відстає від киян на два очки, "Десна" - на три.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко не зміг вирішити проблеми "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути