пʼятниця, 03 липня 2020 21:00

Михайличенку треба повторити подвиг Реброва

Михайличенку треба повторити подвиг Реброва
Марлос став злим генієм для киян в останньому очному матчі. Фото ФК "Шахтар"

Завтра "Динамо" в матчі чемпіонату України прийматиме "Шахтар"

Для "Шахтаря" турнірного значення матч із "Динамо" не матиме. Підопічні Каштру вже все довели в цьому сезоні. Натомість киянам є що втрачати.
Найперше для Михайличенко. Гра із найпринциповішим суперником матиме для нього визначальне значення. Треба доводити президентові, що є ще порох у порохівницях. Інакше відставка набиратиме обрисів неминучості.

"Динамо" треба ковток свіжого повітря. Такий, як минулорічна листопадова зустріч цих суперників у Кубку. Тоді Михайличенку вдалося перемогти й подати надію. Однак далі справа застопорилася. І ось – другий шанс.

Пригадується фінал Кубка 2014 року в Полтаві. Після відставки Блохіна кияни, здавалося, програють усе. Однак "Динамо" з новим тренером Ребровим несподівано обіграло гірників – 2:1. І все перевернулося. Та так, що наступні два сезони динамівці повністю домінували в українському футболі.

З таким президентом і таким менеджментом "Шахтар" приречений бути чемпіоном

Тепер ситуація схожа. Одна команда уже все всім довела. Інша стоїть на порозі грандіозних змін. Якщо "Динамо" переможе, знову повірить у власні сили й спробує наступного сезону нав'язати конкуренцію незмінному гегемону останніх років. Якщо програє, матиме нового тренера й принаймні півтора роки для відмовки про пошук гри.

Хоча питання переможця більшою мірою риторичне. На нього частково відповів тренер чемпіонів Луїш Каштру. Португалець заявив, що з таким президентом і таким менеджментом "Шахтар" приречений бути чемпіоном. Це болючий, але справедливий докір розхристаному в усіх відношеннях президенту "Динамо" Ігорю Суркісу, який звик усе звалювати на фінансове відставання киян від "Шахтаря".

На даний момент Донецьк більше відповідає статусу професійної команди. Києву потрібен геній, щоби зламати ситуацію. Якщо його немає на полі, то треба сподіватися на появу видатної особистості на тренерському містку. А ще краще – у кріслі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер "Динамо" відновився після складної травми

Матч "Динамо" – "Шахтар" розпочнеться завтра, 4 липня, о 19-30 на НСК "Олімпійський"

Зараз ви читаєте новину «Михайличенку треба повторити подвиг Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути