неділя, 11 жовтня 2009 19:44

"Михайличенко довів, що на нього можна розраховувати" – Григорій Суркіс

"Михайличенко довів, що на нього можна розраховувати" – Григорій Суркіс
Після тріумфальної перемоги над збірною Англії (1:0) у матчі відбору на ЧС-2010 першим до журналістів вийшов президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

- Сьогодні я щасливий тому, що ми досягли визначної перемоги в історії українського незалежного футболу. Наша збірна вперше обіграла команду з топ-5. Також ми відкрили собі шлюзи до подальших поєдинків, які дозволять нам поїхати на ЧС-2010. Все це разом дає можливість мені бути щасливим за команду, яка, на мій погляд народжується на очах. Чому народжується на очах? Тому що, проти не мотивованих англійців грати було дуже важко. Але хлопці сьогодні продемонстрували і дух, і волю, і такі риси, які притаманні найкращим зразкам сучасного футболу. Разом з тим в команді за останні декілька ігор дебютували четверо новобранців – Кобін, Ракицький, Ярмоленко і Хачеріді. На фоні англійців вони зовсім не виглядали хлопчиками для биття.

- Під Михайличенком все ще хитається тренерське крісло?

- Михайличенко - головний тренер національної збірної. Сьогодні він довів, що на нього можна розраховувати і надалі. При наявних проблемах збірної (травмовані гравці, результат, який давить, і навіть гнобить людину) він переміг у дуже важливому матчі. Єдине, що мене сьогодні розчарувало – це поведінка деяких глядачів на стадіоні. Це могло мати для нас непередбачувані наслідки. В перерві я розмовляв з делегатом УЄФА. Ми могли отримати технічну поразку. З цими ганебними явищами треба боротися, демонструвати толерантність.

- "Дніпро" буде оштрафоване?

- Ні, штраф накладуть на національну асоціацію України. Ці речі, не дивлячись на перемогу в матчі, не можуть мене тішити, тому що ми знаходимося на етапі підготовки до Євро-2012.

- Засмутились, коли Шевченко не реалізував пенальті?

- Матч тільки розпочався. Безумовно, це виглядало як невдача для гравця такого рівня. Террі посковзнувся, пробиваючи пенальті у ворота "МЮ" у фіналі Ліги Чемпіонів. Тоді "Челсі" не виграв звання найкращої команди Європи. Хіба це заважає йому бути одним з найкращих захисників світу?

- На якому стадіоні збірна України буде проводити домашній матч плей-офф?

- Давайте спочатку привеземо три очка з Андорри, а потім дізнаємось суперника на жеребкуванні.

- Гравці отримають преміальні за перемогу над Англією?

- Вони є. На сьогоднішній день це не зовсім доречно. Преміальні були виписані ще задовго до початку відбору. Гравці все це знають. Не потрібно кожен день приходити і на фоні якихось матеріальних благ стимулювати гравців. Вони всі професіонали, які грають за свою батьківщину. Для тих гравців, які на мій погляд, заробляють у клубах дуже великі кошти має значення сама участь у збірній. Але вони обов"язково отримають преміальні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Михайличенко довів, що на нього можна розраховувати" – Григорій Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути