неділя, 11 жовтня 2009 15:31

"Немає ніяких сумнівів у правильності перемоги України" - англійські ЗМІ

"Немає ніяких сумнівів у правильності перемоги України" - англійські ЗМІ

Англійська преса критикує поведінку вболівальників на стадіоні в Дніпропетровську і дії Ріо Фердінанда.

ВВС

"Гра пройшла в умовах ворожої атмосфери в Дніпропетровську. Арбітр матчу Дамір Скоміна загрожував зупинити поєдинок, якби на поле були хоч ще раз ще викинуті палаюбчі предмети".

"Англія вже завоювала право грати на чемпіонаті світу наступного літа, але їх надії отримати 100-процентний показник у відборі були підірвані раннім вилученням Роберта Гріна. Винуватцем в епізоді став Ріо Фердінанд, який дозволив Мілевському спокійно обробити м"яч і вийти на ударну позицію. Грін кинувся йому в ноги, але не встиг, і суддя вказав на точку в 11-ти метрах від воріт".

"Україна збавила темп після перерви, проте мала шанси забити другий м"яч. Девіду Джеймсу було непросто справитися з дальнім ударом Ракицького".

"Руні в кінці налякав уболівальників на стадіоні дальнім ударом, але їх команда зрештою перемогла цілком заслужено".

Skysports

"Ріо Фердінанд, який грав тільки другий офіційний матч, у складі збірної за останній рік ще раз довів, що Фабіо Капелло слід задуматися над його місцем у стартовій обоймі збірної в Південній Африці. Ні травми, ні статус матчу не можуть бути виправданням в епізоді, коли він дозволив Мілевському прийняти м"яч у себе за спиною і вийти один на один".

"Не дивлячись на гру в меншості, англійці мали шанси відігратися. Але це, прямо скажемо, було б несправедливо, враховуючи велику кількість помилок в обороні, що допускали цього дня гравці збірної Англії".

"Прихильники теорії змови проти Хорватії можуть шукати в цьому виправдання поганої гри збірною Англії цього вечора. Останні повинні плекати надію, що гравці пережили всі свої невдачі цього вечора. Адже якщо збірна Англії так гратиме на чемпіонаті світу, то він загрожує бути коротким для команди Фабіо Капелло".

The Times

"Хоч Дніпропетровськ і третє за величиною місто України, все одно не прийматиме матчі Євро-2012. Англія буде щаслива цим. Непереможну в офіційних матчах команда Фабіо Капелло не було видно в диму стадіону. І в прямому, і у переносному розумінні. Футбольна асоціація обов"язково подасть скаргу у ФІФА за постійні кидання палаючих фаєрів на поле. Один з них пролетів у дюймі від голови Девіда Джеймса".

"Фейєрверк на початку матчу налякав Гріна, який найближче знаходився до місця подій. Вже на другій хвилині матчу гра могла і ймовірно повинна бути зупинена".

"Якщо говорити про футбол, то Англія сама для себе небезпеку створював. Погана гра в обороні знову підвела команду".

"Це була остання виїзна офіційна зустріч Англії перед чемпіонатом світу, і, можливо, найважча зі всіх, що були у команди після виходу у фінальну частину турніру".

"Капелло здивував своїм авантюризмом, який у італійця не дуже часто проявляється, залишивши до кінця матчу два нападаючих, перейшовши на гру в трьох півзахисників. Це майже допомогло його команді відігратися".

"Не дивлячись на поразку, Англія може пишається тим, що у важких обставинах, не викинула білий прапор".

The Guardian

"Англія прагнула зрівняти рахунок до останніх хвилин матчу, але немає ніяких сумнівів у правильності перемоги України. Україна цілком може опинитися в Південній Африці, і краще на перших етапах уникнути зустрічі з нею. Хоча там вони не матимуть допомоги ракет своїх уболівальників".

The Independent

Окрім традиційної поведінки вболівальників на початку матчу, видання звертає увагу на ще один негідний факт. "В кінці матчу деякі прихильники зображали мавпу, направляючи свій спектакль убік Карлтона Коула. Три гравці збірної Англії підтвердили, що чули це, хоча в сильному шумі було важко розчути. У будь-якому випадку доказів, що Україна і Польща заслуговують стати першими після Колумбії-1986, у яких сміливо можна забирати проведення чемпіонату - повно".

"Вирішальний момент в матчі відбувся на 14-ій хвилині матчу, коли Фердінанд помилився, дозволивши Мілевському вийти один на один. Він був збитий Гріном, і словенський арбітр спершу правильно помилився, показавши червону картку Фердінанду".

The Telegraph

"Можливо, це і добре, що цей матч не був показаний по ТБ: деякі епізоди не годяться для перегляду нормальних людей. Вогні з натовпу, загроза відміни гри, расистські образи в адресу чорношкірих гравців збірної Англії, грубі помилки захисників і офіційних осіб. Це була гра не для вболівальників зі слабкими нервами. Серед всього іншого, це також була перша поразка Фабіо Капелло в офіційному матчі біля керма англійців".

"Україна, звичайно, мала на одного гравця більше, але навіть в такій ситуації оборона англійців була повна рішучості допомогти своїм опонентам".

"Одного голу Україні вистачило для свята на стадіоні. Англія тільки подивилася на це і також зраділа, що цей вечір, нарешті, закінчився".

За матеріалами Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Немає ніяких сумнівів у правильності перемоги України" - англійські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути