середа, 03 січня 2018 12:00

Міхаель Шумахер втратив майже 30 кілограмів

Міхаель Шумахер втратив майже 30 кілограмів
Міхаелю Шумахеру виповнилося 49 років.

3 січня 1969 року народився Міхаель Шумахер — семиразовий чемпіон світу, володар численних рекордів "Формули-1", один з найуспішніших пілотів. У пресі його часто називають "Червоним бароном", або просто "Шумі". Шумахер отримав прізвисько "Червоний барон" через віддалену зовнішню схожість, червоний колір боліда Ferrari та власну непереможність.

У Першу світову війну "Червоним бароном" звали найкращого аса війни — барона Манфреда фон Ріхтгофена, який літав на аероплані червоного кольору. Кар'єра гонщика почалася для Міхаеля з водіння карта, побудованого його батьком, керівником місцевого автодрому. У 12 років він отримав свою першу ліцензію гонщика і почав виступи у офіційних змаганнях.

Між 1984 і 1987 роками Міхаель виграв кілька німецьких і європейських чемпіонатів з картингу, включаючи серію "Формула Кеніг". У 1990 році дістав титул чемпіона у німецькій "Формулі-3". У 1991 році продовжує сходження по сходах успіху, ганяючись в японській "Формулі-3000". На початку 1990-х як хобі брав участь у чемпіонаті German Touring Car, вигравши гонки у Мехіко і Аутополісі.

У 1991 році Еді Джордан запросив Шумахера виступити за свою команду Jordan, на Гран-прі Бельгії, де Міхаель вразив усіх, кваліфікувавшись сьомим у своєму першому виступі на машині "Формули-1". Наступну гонку він провів вже за команду Benetton-Ford, де й показав свій потенціал.

У 1992 році Міхаель виграв свою першу гонку в "Формулі-1" (знову на Гран-прі Бельгії). Цього року він завершив чемпіонат на 3-му місці.

Аварія на гран-прі Великої Британії, в якій він зламав ногу, перешкодила "Червоному барону" стати чемпіоном світу утретє

Ще за два роки Шумахер виграв свій перший чемпіонат за команду Benetton, випередивши Деймона Хілла всього на одне очко після скандально відомого зіткнення з ним в останній гонці. У 1995 році він відстояв свій титул, випередивши найближчого суперника (ним знову був Деймон Хілл) вже на 30 очок. Це був одночасно і перший Кубок конструкторів для команди Benetton (і єдиний).

У 1996 Шумахер підписує контракт з Ferrari. До того часу команда вже 13 років не вигравала Кубок конструкторів. У 1997 році він знову був на крок від титулу, але зіткнувся з головним претендентом на титул Жаком Вільньовом, був дискваліфікований як за умисний контакт і виключений з протоколу всього чемпіонату з втратою всіх очок. Після кількох років спільної роботи, в 1999 році, Міхаель допоміг Ferrari дістати титул найкращої, вперше з 1983 року, команди. Але аварія на гран-прі Великої Британії, в якій він зламав ногу, перешкодила "Червоному барону" стати чемпіоном світу утретє. Після аварії Шумахер був вимушений пропустити 6 наступних Гран-прі. Але вже 2000 року Міхаель здобуває свій третій чемпіонський титул, після 21 року очікування для Ferrari.

У 2001 році Шумахер виграв свій четвертий титул, і побив рекорд Алена Проста, за кількістю виграних гран-прі.

У 2004 році Міхаель мав уже 7 титулів.

10 вересня 2006 року стало відомо, що семикратний чемпіон світу по автоперегонах у класі "Формула 1" Міхаель Шумахер піде із спорту після закінчення цього сезону. Про це повідомила команда Ferrari.

Однак 23 грудня 2009 року Міхаель Шумахер повернувся й підписав контракт з "Мерседесом".

29 грудня 2013 року Міхаель Шумахер, катаючись на лижах разом зі своїм сином на курорті Мерібель, що у Французьких Альпах, впав та вдарився головою об приховане під снігом каміння

29 грудня 2013 року Міхаель Шумахер, катаючись на лижах разом зі своїм сином на курорті Мерібель, що у Французьких Альпах, впав та вдарився головою об приховане під снігом каміння. Він катався за межами визначеної безпечної зони. Як свідчить відео, зняте випадковим свідком на мобільний телефон, швидкість під час падіння була невеликою, близько 20 км/год.

А при падінні Шумахер перевернувся в повітрі і вдарився об каміння головою. Від удару захисний шолом розколовся навпіл, Шумахер отримав важкі травми голови. Він був підібраний двома рятувальниками та на гелікоптері терміново доставлений у шпиталь в Мутьє, а згодом в університетський госпіталь у Греноблі, який спеціалізується на травмах голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймар зв'язався з цьогорічним чемпіоном Формули-1 по командному радіо

Міхаель досі перебуває в комі, стверджує Auto-bild.ro з посиланням на члена сім'ї німецького гонщика. Він підключений до апарату штучного дихання і цілодобово знаходиться під наглядом лікарів.

За даними джерела, за час хвороби зріст 48-річного пілота зменшився від 174 до 160 см, а вага – з 74 до 45 кг.

– На жаль, він у комі, бореться за життя з останніх сил, але ми не думаємо, що у нього багато шансів. Всі люблячі люди відвідують його щодня, – наводить портал заяву анонімного члена сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Міхаель Шумахер втратив майже 30 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути