неділя, 09 жовтня 2016 11:06

"Ми поважаємо українські закони, але спорт і політику потрібно розділяти" - наставник збірної Косово
6

Наставник збірної Косово Альберт Буньякі та його тезка нападник Альберт Буньяку розповіли про підготовку до матчу з Україною.

Головний тренерів косоварів говорив англійською та албанською. Буньякі зовсім не виглядав вбитим горем після поразки від Хорватії з рахунком 0:6. Навпаки, наставник багато жартував і здивував розумінням української мови.

Автор: Ірина Козюпа
 

"Ми щасливі бути тут. Звичайно, нам би хотілося, щоб матч пройшов в Україні. Ми поважаємо українські закони і рішення. Але дуже важко, коли лише за тиждень до матчу дізнаєшся місце його проведення. Спорт та політику потрібно розділяти.

Прикро, що наші сім'ї та вболівальники не можуть приїхати і підтримати нас. Це не добре. Мені не подобається політика, тому я тренер.

Автор: Ірина Козюпа
 

Ми знаємо, що нас чекає важка зустріч з командою, яка виступала на Євро у Франції. Я бачив матч з Туреччиною. Наш суперник зіграв дуже добре. Постараємось здивувати Україну, якщо отримаємо таку нагоду.

У нас нова збірна з молодими гравцями. Наша мета — це Євро-2020, але у цьому відборі на Кубок світу ми будемо важко працювати у кожному матчі, щоб набрати якомога більше очок.

Автор: Ірина Козюпа
 

Всі наші гравці здорові і готові до матчу. Плануємо кілька змін у складі, але вони не пов'язані з поразкою від Хорватії. Події на полі не відповідають дійсності. У першому таймі у нас було кілька хороших моментів, які ми не реалізували. Також арбітр не призначив пенальті у ворота хорватів.

Андрій Шевченко був фантастичним гравцем. Він працював помічником у збірній на Євро, тому добре знайомий з командою. Українці будують гру через фланги, адже мають чудових вінгерів.

Автор: Ірина Козюпа
 

Україна та Хорватія — команди з першої 20-ки. Тому не варто очікувати багато від нас. У нас недосвідчена команда. Повторюсь, наша мета — Євро-2020, а не Кубок світу-2018. Зробимо все можливе, щоб здивувати українців.

Українська мова? Я знаю сербську та хорватську мови. А ще я бував в Україні багато разів. Тому я досить добре розумію вашу мову".

Автор: Ірина Козюпа
 

Альберт Буньяку виступає у чемпіонаті Швейцарії за "Сент-Галлен". Він забив 3 голи у 7 матчах за збірну Косово і є найкращи бомбардиром команди.

"Спробуємо зіграти з Україною краще, ніж у нас це вийшло з Хорватією. Ми знаємо, що Україна має дуже сильних гравців. Перше наше завдання у матчі — не пропустити. Також спробуємо забити на контратаці. У нас є швидкі гравці для цього.

Ми вже проаналізували наші помилки у матчі з хорватами. Постараємося не повторювати їх у зустрічі з українцями".

Автор: Ірина Козюпа
 

Нагадаємо, матч Україна – Косово відбудеться сьогодні на стадіоні "Краковія" о 19:00 за київським часом. Наш сайт проведе текстову он-лайн-трансляцію зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми б дуже хотіли зіграти цей матч в Україні": як пройшло тренування збірної Косово

Зараз ви читаєте новину «"Ми поважаємо українські закони, але спорт і політику потрібно розділяти" - наставник збірної Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути