четвер, 01 березня 2012 08:28

"Ми показали хороший футбол" - Блохін задоволений збірною

"Ми показали хороший футбол" - Блохін задоволений збірною

Головний тренер збірної України загалом залишився задоволений грою своїх підопічних у товариському матчі проти Ізраїлю, котрий завершився перемогою синьо-жовтих - 3:2. Особливо Олег Блохін відзначив перший тайм у виконанні українців.

"За винятком стартового відрізку мене дуже потішила гра команди до перерви. Ми добре рухались, багато пресингували і не дали опонентам створити бодай один небезпечний момент. З іншого боку ми непогано атакували і справедливо, на мій погляд, вийшли вперед. Зважаючи на те, що хлопці лише повернулись із зборів своїх клубів, ми показали хороший футбол і досягли позитивного результату", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України виграла перший матч 2012 року

Слід відзначити, що команди мусили діяти за несприятливих погодніх умов, однак продемонстрували зовсім не посередні швидкості. Українці вели з перевагою в два м'ячі після влучних ударів Олега Гусєва (з пенальті) та Євгена Коноплянки. Обидва рази їм "асистував" Андрій Ярмоленко, котрий і сам згодом забив, як виявилось, переможний для українців гол.

"Після перерви ми планували кілька замін, але одна була вимушеною. Євген Хачеріді поскаржився на біль у задній поверхні стегна, тому з'явився Віталій Мандзюк. Він трохи не ввійшов у гру, тож у обороні виникла нервовість. До того ж ми грали на фоні навантажень на зборах, тож не дивно, що суперники стали створювати нам проблеми за рахунок швидкості. Видно було, що ізраїльські футболісти перебувають у гарному тонусі", - додав Блохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На прізвища та минулі заслуги дивитися не буду" - Блохін

Керманич українців також зауважив, що певні проблеми в захисті виникали тому, що раніше в такому сполученні задня лінія практично не грала. "Попри це, ми здобули хороший результат, зважаючи на стан наших гравців та рівень суперників. Вважаю, що за ці два дні ми провели колосальну роботу. Було мало часу, але ми все встигли. І тепер більш-менш розуміємо, до чого йдемо..." - резюмував фахівець.

"Гарний вийшов матч. Незважаючи на те, що більшу частину зустрічі лив дощ, що напередодні на цьому стадіоні грали молодіжні збірні, газон виніс навантаження і дозволив показати якісний футбол, - зазначив форвард збірної України Марко Девич. - Ми виграли непростий поєдинок і виглядали дійсно непогано. Ми задоволені і, сподіваюся, наші вболівальники - також. Ізраїль - гідний суперник, хоча його не можна віднести до топ-групи. На Євро-2012 опоненти будуть ще серйознішими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін залишиться в збірній після Євро-2012

Нападник харківського "Металіста" підкреслив, що всі футболісти збірної готові до сезону: "Так, мій клуб почав набирати форму раніше через участь у Лізі Європи УЄФА, проте зараз різниця в рівні готовності порівняно з іншими виконавцями не відчувається. Вже за три дні поновлюється національний чемпіонат - всі підійшли до нього у всеозброєнні".

"Із партнерами по збірній ми не бачилися більше трьох місяців, проте взаєморозуміння на полі знайшли легко. Воно стане ще кращим, коли ми зберемося безпосередньо перед Євро-2012 і потренуємося разом. Команда тоді обов'язково додасть!", - не сумнівається Девич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Шевченка і Чигринського - Блохін назвав склад збірної України на матч з Ізраїлем

"Збірна не збиралася більше трьох місяців, і перемога в цій зустрічі була дуже важливою для нас. Погода була далеко не ідеальною, створювала зайві проблеми, одначе ми намагалися не звертати на них уваги - прагнули виграти, - розставив акценти Артем Мілевський, який вийшов на заміну по перерві. - Можливо, виходило у нас не все, були помилки, однак на сьогодні це - нормальна ситуація. Головне - добилися потрібного результату".

"Зрозуміло, у другому таймі, поступаючись - 0:2 перед своїми уболівальниками, ізраїльтяни стали діяти агресивніше. Ми зі свого боку трохи відійшли назад, віддали їм простір і стали грати на контратаках. Кінцівка вийшла трохи нервовою - такий футбол, навіть у товариському матчі програвати не хоче ніхто. Добре, що перемога в підсумку залишилася за нами", - зауважив нападник київського "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України зіграє з Ізраїлем у новій формі

Мілевський розповів, що після матчу головний тренер Олег Блохін, президент національної федерації Григорій Суркіс привітали команду з виграшем: "Дійсно, перемога вселяє оптимізм. Мені сподобалося, як футболісти взаємодіяли на полі, і в нас ще буде час прогресувати в цьому компоненті".

Зараз ви читаєте новину «"Ми показали хороший футбол" - Блохін задоволений збірною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути