Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2015 11:11

"Ми народилися і виросли в Україні" - як "Зоря" і "Легія" готувалися до матчу Ліги Європи
9

Сьогодні луганська "Зоря" і варшавська "Легія" зіграють перший матч четвертого раунду кваліфікації Ліги Європи. Зустріч пройде у Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок битви за груповий етап єврокубка о 20:00. Матч-відповідь за тиждень у Варшаві. 

Напередодні наставники команд провели передматчеві прес-конференції і тренування на стадіоні. Першими відстрілялися господарі.

Автор: Ірина Козюпа
 

Юрій Вернидуб зірвав оплески журналістів, коли висловив свою громадянську позицію.

"Ми народилися і виросли в Україні, і повинні любити та поважати свою Батьківщину. Це найголовніше. Думаю, у моїй команді всі це розуміють. Ми будемо грати за наш клуб, а "Зоря" Луганськ - це український клуб", - завершив свій емоційний виступ Юрій Миколайович. 

Автор: Ірина Козюпа
 

Перед тим розповів про підготовку до зустрічі, зазначивши, що в лазарет "Зорі" потрапив центральний захисник Андрій Пилявський. А от Дмитро Хомченовський готується до гри разом з командою.

"Подивився всі п´ять матчів "Легії" у чемпіонаті Польщі. Команда має сильних виконавців у кожній із ліній. Виділив би Кухарчика, Дуду, Гільєрме та Ніколіча. Команда добре атакує і мало пропускає. Сподіваюсь, у нас вийде "веселий" матч ("Зоря" теж багато забиває і мало пропускає). Мрію про перемогу, щоб ми могли відправитися у Варшаву з гарним настроєм. У будь-якому, разі переможець протистояння визначиться за підсумками двох зустрічей. Ми готові до "Легії" і знаємо, що протиставити їх схемам", - зазначив Вернидуб.

Автор: Ірина Козюпа
 

Перед початком тренування півзахисник "Зорі" Ігор Чайковський зізнався, що "Зорі" важливо не дати полякам відзначитися.

"Хороший суперник, але нам важливо не пропустити і самим забити, - каже футболіст. - У першу чергу важливо зберегти свої ворота "сухими". Сподіваюсь, що вболівальники прийдуть нас підтримати. Приємно, коли на стадіоні багато людей і всі нас підтримують. Ми виступаємо за Україну".

Автор: Ірина Козюпа
 

Під час тренування "Зорі" розпочався невеликий дощ, але це не зіпсувало настрою гравцям. Футболісти працювали з посмішками, а Вернидуб жартував разом з підопічними.

Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 
 
Автор: Ірина Козюпа
 

Після господарів освоюватися на стадіон приїхала "Легія". У минулому сезоні віце-чемпіон Польщі грав тут з харківським "Металістом", тому поле та арена полякам знайомі. 

"Пам´ятаю наш матч проти "Металіста". Ми перемогли завдяки голу Дуди, - каже наставник "Легії" Хеннінг Берг. - З того часу стиль і філософія нашої гри не дуже змінилася. Правда, трохи змінився склад. Кілька футболістів залишили наш клуб, натомість прийшли новачки.

Автор: Ірина Козюпа
 

Звичайно, зараз не називатиму ніяких імен чи стартового складу. З цим питанням ми визначимося завтра. "Зоря" - дуже сильний суперник. Не знаю, хто є фаворитом нашого протистояння. Якщо виграємо, то буде чудово. Нічия - теж непогано".

У понеділок "Легія" підписала колишнього гравця кіпрського АПОЕЛа Івана Трічковскі. Свого часу македонець грати проти "Шахтаря" у Лізі чемпіонів. Сьогодні він може дебютувати у польському клубі. Команда мала проблеми з крайніми півзахисниками через травми своїх основних гравців. У "Легії" сподіваються вирішити їх завдяки цьому трансферу.

"Не факт, що Трічковскі відіграє всі 90 хвилин. Він не грав останні шість місяців, але він здав усі тести і тренується з нами. Це досвідчений і технічний гравець".

Автор: Ірина Козюпа
 

Берг виступав за англійські "Блекберн" і "Манчестер Юнайтед". Має сто матчів у футболці збірної Норвегії. З національною командою двічі виступав на Кубках світу і один раз на Євро. Тренерська кар´єра поки не така успішна.

"Я не телефонував серу Алексу Фергюсону перед матчем із "Зорею". Не можу сказати, що ми розмовляємо кожного тижня, але підтримуємо контакт. Він фантастичний тренер. І дуже вимогливий. Коли я прийшов у "МЮ", в мене було багато волосся на голові. Потім не залишилося нічого", - пожартував норвежець.

На тренуванні один із найяскравіших гравців "Легії" Онджей Дуда працював разом з усіма. У попередньому матчі чемпіонату Польщі гравець, яким цікавився міланський "Інтер", отримав травму ноги і його участь у зустрічі із "Зорею" є під питанням.

У Києві очікують кілька сотень вболівальників "Легії". Також з командою приїхало чимало польських журналістів. Один із колег цікавився чи у Києві "Зорю" засвистують так, як "Шахтар" у Львові і чи виліт з Ліги Європи стане трагедією для команди Вернидуба. Також просив порівняти "Легію" з однією з команд української прем´єр-ліги. 

Самі поляки називають "Зорю" другим "Шахтарем" і вірять в успіх "Легії".

"Краще б нам зустрітись вже на груповому етапі", - каже один із поляків. 

Зараз ви читаєте новину «"Ми народилися і виросли в Україні" - як "Зоря" і "Легія" готувалися до матчу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути