середа, 07 серпня 2013 13:58

Мессі, Рібері і Роналду: визначилася трійка претендентів на звання найкращого футболіста Європи

Ліонель Мессі, Франк Рібері і Кріштіану Роналду потрапили у шорт-лист з трьох претендентів на нагороду найкращому футболістові Європи-2012/13 за версією УЄФА.

Як повідомляє офіційний сайт УЄФА, фінальний тур голосування, за результатами якого визначиться переможець, пройде 29 серпня в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів.

Мессі, який у минулому сезоні став з "Барселоною" чемпіоном Іспанії і забив при цьому 46 голів, уп'яте отримав нагороду найкращому футболістові світу і вчетверте поспіль - Золотий м'яч ФІФА.

Рібері допоміг "Баварії" завоювати чемпіонський титул, Кубок Німеччини і здолати у фіналі Ліги чемпіонів на "Вемблі" дортмундську "Боруссію", після чого підписав з мюнхенцями новий контракт.

Роналду з 12 голами став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів-2012/13 і попутно розміняв другу сотню матчів за збірну Португалії.

Нагорода кращому футболісту Європи за версією УЄФА буде вручена втретє. Вона була заснована з ініціативи президента УЄФА Мішеля Платіні у співпраці з асоціацією європейських спортивних видань (ESM). У сезоні-2010/11 вона дісталася Ліонелю Мессі, а за підсумками кампанії-2011/12 лауреатом став Андрес Інієста.

Зараз ви читаєте новину «Мессі, Рібері і Роналду: визначилася трійка претендентів на звання найкращого футболіста Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути