пʼятниця, 01 жовтня 2010 13:04

Мессі "приміряв" "Золоту бутсу"

Мессі "приміряв" "Золоту бутсу"

У Барселоні пройшла урочиста церемонія вручення нападаючому збірної Аргентини і "Барселони" Ліонелю Мессі нагороди "Золота бутса", яка вручається кращому бомбардиру Європи за підсумками сезону.

"У тому, що цей приз отримав саме я, є заслуга всієї команди. Я дуже радий, що отримав його. І Хаві, і також Іньєста заслужили на те, щоб виграти "Золотий м"яч", тому що вони перемогли на чемпіонаті світу зі збірною Іспанії" , - наводить слова Мессі EFE.

При підрахунку очок, набраних футболістами, використовується спеціальна система. Кожен гол множиться на коефіцієнт країни, у чемпіонаті якої виступає гравець. Найвищий показник (2) мають першості Іспанії, Італії, Англії, Німеччини та Франції. Росія і Україна входять до групи з 17 країн з коефіцієнтом 1,5. Решті чемпіонатів присуджений коефіцієнт 1.

Нагадаємо, що аргентинець з 34 голами в минулому сезоні став кращим бомбардиром в Європі. Більше забив лише Луїс Суарес з "Аякса" (35), але чемпіонат Голландії має менший рейтинг.

За матеріалами РИА Новости, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Мессі "приміряв" "Золоту бутсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути