Американський гімнаст Джонатан Хортон видавлює на долоні трохи меду і обмазує їм паралельні бруси, додаючи крейдe, оповідає The Wall Street Journal. "Липкі пальці - ключовий інгредієнт вірного засобу, який допоможе завоювати олімпійську медаль на брусах", - повідомляє журналіст Джеффрі Е. Фаулер.
Коли гімнасти розгойдуються на брусах, руки у них пітніють, пальці можуть зісковзнути, пояснює автор. Стандартний засіб для гімнастів - спеціальна присипка з крейди. Але доводиться винаходити все нові способи. "В арсенал гімнастів увійшли мед, патока, "Золотий сироп Лайлз" і практично всі інші речовини, які можна подавати до млинців", - пише автор.
Все це абсолютно законні засоби, підкреслює видання. У Міжнародній гімнастичної федерації пояснили: "ніяких правил і обмежень, що стосуються цих липких речовин, не існує".
В інших видах спорту, де важлива тверда хватка, спортсмени, як правило, обходяться просто крейдою. Правда, бейсболісти обмазують біти соснової смолою, зазначає автор.
Що до гімнастів, то більшість американців-олімпійців воліють мед. В інших країнах використовують навіть кока-колу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім проблем лондонської Олімпіади, з якими досі борються організатори
Газета наводить кілька рецептів: пиво з цукром (неназваний гімнаст), "намазати мед, сприснути солоною водою, і зверху крейда" (японець Такехіро Касима), переплавлені цукерки "Ведмедики Гаммі" або спеціальний розчин цукру (американець Трент Уеллс).
Але мед найкращий: "не надто в'язкий, не занадто рідкий, по ходу вправ перемішується з крейдою і потом".
Гімнастів зобов'язують відмивати бруси після виступу. Більшість приводить із собою асистентів, і ті миють снаряди або навіть очищають їх наждачним папером, повідомляє газета.
Коментарі