Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 13:51

Матузалем вже не потрібний "Сарагосі": наступний крок за ФІФА

Як повідомляє іспанська преса, керівництво "Сарагоси" відмовилося від своїх намірів придбати півзахисника донецького "Шахтаря" Франселіно Матузалема, повідомляє Терикон.

Причина такого рішення полягає в тому, що обстановка, пов"язана з цим переходом, останнім часом різко загострилася. Після відмови Шахтаря продати свого півзахисника до "Сарагоси" за 12 мільйонів євро, гравець самовільно покинув передсезонні збори команди, і в супроводі свого агента спершу відбув до Мілана, а потім вже сам відправився до Бразилії.

У українському клубі цю ситуацію оцінили, як односторонню відмову гравця від виконання своїх контрактних зобов"язань, і в категоричній формі відмовилися вести які-небудь подальші переговори, пов"язані з його можливим трансфером.

Бразильський півзахисник після того, як керівництво його клубу відмовилося вести переговори про перехід, збирався передати свою справу у ФІФА, щоб спробувати залишити клуб за їх посередництвом.

Але проблема полягає в тому, що гравець спершу повинен був повідомити свій клуб про те, що він бажає розірвати контракт з клубом проятгом всього декількох днів, після того, як завершилися змагання в українській лізі. Так само не на його користь буде свідчити й той факт, що при цьому він самовільно відмовився виконувати свою роботу в клубі. До того ж, у ФІФА немає чіткого регламенту, за яким вони повинні вмраховувати можливу компенсацію, яку гравець повинен виплатити клубу у разі одностороннього припинення ним контракту.


Зараз ви читаєте новину «Матузалем вже не потрібний "Сарагосі": наступний крок за ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути