Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 17:04

"Матіссе недооцінив мене" - Віктор Постол

"Матіссе недооцінив мене" - Віктор Постол
Віктор Постол з Фредді Роучем

Чемпіон світу WBC у першій напівсередній вазі Віктор Постол поділився враженнями від перемоги над Лукасом Матіссе та показав свій чемпіонський пояс.

"Дякую всім рідним і близьким, всій Україні. Ви за мене хвилювалися і підтримували. Це мені дуже допомогло", - такими були перші слова чемпіона під час сьогоднішньої прес-конференції.

Наскільки тобі допомогла дружина Оля, яка була присутня під час бою?

"Дружина прилетіла тільки на бій. Під час підготовки її не було. Ми з командою вирішили, що я буду готуватися сам. Я маю виходити в ринг голодний, як вовк. Ми кожен день говорили по телефону. Вона мене підтримувала і налаштовувала. Я їй за це дуже вдячний".

Які у тебе плани на майбутнє?

"Зараз я трохи відпочину, а потім ми сядемо з командою і вирішимо з ким будемо боксувати. Це може бути захист титулу, або об'єднання поясів. Коли щось стане відомо, то ви дізнаєтесь ім'я суперника і дату бою".

Чи міг б ти провести захист титулу у Києві?

"Все буде залежати від суперника".

Не плануєш переїжджати в США?

"Поки ні. Житиму в Україні. В Америку буду їздити на тренувальні збори — за два-три місяці до поєдинку. Мені порадили вчити англійську мову. Я мову розумію, але поки погано можу говорити".

Розкажи про свої відчуття в рингу в бою з Матіссе?

"Це був мій 28-й бій. Я виходив на ринг і взагалі не хвилювався. Хоча розумів, що мій суперник дуже серйозний, нокаутер, а бій дивиться вся Україна. Я відкинув всі думки, залишив їх у роздягальні. Це вперше таке зі мною трапилося. Я не звертав уваги на свист аргентинців, яких було дуже багато у залі. Все відкинув, вийшов і відбоксував.

Що стосується Матіссе, то він мене недооцінив. Він думав, що бій буде легкий. Ми знали, що він захоче нокаутувати мене в перших 5-6 раунді. Наш план був такий — затягнути бій до другої половини. Фредді Роуч та Олександр Поліщук радили більше рухатися і працювати".

Як тобі працювалося з Роучем?

"Ми не плануємо міняти команду. Фредді Роуч — дуже грамотний тренер. Він відразу сказав, що не мінятиме мій стиль боксу лише внесе деякі корективи".

Роуч сказав, що ти є його улюбленим учнем. Наскільки тебе мотивують його слова?

"Дійсно, він так говорив. Я виконую все, що мені говорять. Є боксери, які не слухаються і не притримуються дисципліни. Тому Фредді мене і відзначив".

Як Поліщук та Роуч знайшли спільну мову?

"Поліщук прилетів за три тижні до поєдинку. Готувати до бою має хтось один, але він весь час був зі мною. Ніяких конфліктів не виникало. Всі один одного добре розуміли".

Як ти поясниш свій нікнейм "Iceman"?

"Команда запитала мене, яке в мене буде прізвисько. Ми нічого не могли придумати. І тільки після бою з турком Айдином я став "Айсменом". Там я пропустив удар, але зберіг холодну голову і спокій.

А ще в мене холодні руки. Дієтолог тільки з другого разу може взяти в мене кров. З першого разу не виходить. Також я народився взимку".

Якщо вдасться домовитися про бій з Пакьяо, то в якій категорії він пройде?

"Можливо в його, або у проміжній. Для мене не проблема перейти в іншу вагову категорію".

Скільки ваги ти зганяєш?

"5-6 кг для мене не проблема. У мене ніколи не було проблем з вагою".

Яке враження на тебе справив Матіссе, як людина?

"Нам не вдалося поспілкуватися. Після бою ми також не бачилися. Матіссе — нормальна людина. Не помітив у нього якогось пафосу чи зверхності. Ми нормально зважилися і потисли один одному руку".

Чи правда, що у нього важкий удар?

"Так. У нього справді сильні і жорсткі удари. Коли влучає, то голова трясеться. Тільки трохи розслабишся і відразу нокаут. Тому я весь час був сфокусованим. Хоча здається, що вони повільні".

Що Ломаченко говорив тобі після бою?

"Коли на мене одягли пояс, Вася привітав мене з перемогою. Ми потисли один одному руку. Дуже приємно, що він мене прийшов підтримати".

Що означав твій жест, коли ти вдарив себе по лобі, святкуючи перемогу?

"Подумав, що нарешті збулася моя мрія. А в аеропорту мене зустрічали так, що я справді відчув, що став "народним" чемпіоном. Все було супер".

Після прес-конференції Аліна Шатернікова, віце-президент Ліги професійного боксу України, подарувала Постолу прапор України з побажаннями та привітаннями.

"Мене ще не відпустило. Досі переповнюють емоції. Після бою навіть не могла стримати сльози. Для багатьох перемога Віті була неочікуваною, але ми вірили у нього. Він сім років йшов до цієї вершини. Він набрав найкращу форму у своїй кар'єрі.

Віктор чудово справився з планом на бій. Він "зробив" свого суперника. Постол — це зразок того, як йти до своєї мети", - сказала Шатернікова.

Президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав'ялов назвав Постола героєм, а здобуття чемпіонського поясу — подвигом.

"Віктор — герой. Він зробив неможливе — перестрибнув себе. Ніколи не треба забувати тренерів, які з хлопчика зробили справжнього чемпіона. Бровари — невелике місто, але вже підготувало чимало чемпіонів. Володя Кличко також там розпочинав. Тепер бажаю Віті стати абсолютним чемпіоном світу", - Зав'ялов.

Нагадаємо, 3 жовтня у США українець Віктор Постол переміг нокаутом у десятому раунді аргентинця Лукаса Матісса і завоював вакантний пояс чемпіона світу за версією WBC в першій напівсередній вазі.

Зараз ви читаєте новину «"Матіссе недооцінив мене" - Віктор Постол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути