Ексклюзиви
субота, 08 червня 2019 08:09

"Матч з Люксембургом буде дуже принциповим через Мораеса" – Шевченко

"Матч з Люксембургом буде дуже принциповим через Мораеса" – Шевченко
Збірна Шевченка зіграла кращий матч в історії

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував розгром Сербії (5:0).

Вдячний хлопцям. Тим, хто приїхав раніше, той же Коноплянка, Безус, Ярмоленко і всі інші. Це хлопці, яких ми попросили приїхати раніше, вони почали підготовку раніше. Це був дуже важливий момент, я розумів, що бути без гри протягом такого тривалого часу - дуже сильний удар по фізичній формі. Ми провели спаринг з "Дніпром-1". Для Жені (Коноплянки - прим.) Це був великий поштовх.

- Які були думки про стартовому складі і схемою сербів?

Вони поставили занадто багато атакуючих гравців. Ми були готові до цього, просто трохи змінили свою тактичну схему в плані, які зони повинні закривати гравці атаки. Дуже швидко пояснили, які зони будуть звільнені при наших атаках. Фланги спрацювали дуже добре, тому що при грі в три захисника дуже сильно оголюються фланги. Знали, що їх гравці атаки нелінійні, можна сказати - крайні захисники. Тому зони були вільні. Для нас фізичний стан гравців зіграв велику роль. Хлопці були готові дуже добре, чемпіонат закінчився для киян, "Шахтаря" і "Зорі" трохи пізніше, ніж у інших. Це був наш козир.

- Який ключовий момент матчу?

Голи - це дуже важливо. З перших хвилин у хлопців була перевага, важливо все це реалізувати в моменти. Хлопці це змогли зробити. Циганков чудово виконав два моменти, які у нього були.

Потім стало трохи легше, ми знали, що серби будуть відкриватися, з'явилося більше простору. Мене не більше цікавила наша контратака, мене цікавила цілісність гри.

Моментами хлопці дуже добре контролювали м'яч, переводили з флангу на фланг, це було за рахунок середніх і коротких передач. Дуже правильно розміщені були, це те, що ми від них вимагаємо.

- Наскільки важливо було забити Яремчуку?

Ми знали, наскільки він чекає цей м'яч. Він дуже добре працює, виконує дуже великий обсяг роботи. Єдине, чого йому не вистачало, - голів. Вся команда була дуже рада за нього.

Мені дуже приємно, що у нас є дійсно колектив. Ми програємо і виграємо разом. Мені дуже приємно таке ставлення хлопців, коли вони сюди приїжджають. Вони не діляться тут на клуби, приїжджають і стають одним цілим. За це я їм вдячний.

- Вас сьогодні дуже бурхливо підтримували фанати.

Вдячний львівській публіці, всім жителям за такий теплий прийом, за повний стадіон. Сподіваюся, люди підтримають нас у другому матчі, буде дуже важливо. Львівський стадіон історичний для нашої збірної, будемо сподіватися, що це буде тривати завжди.

Для мене Львів теж особливий, я тут зіграв перший матч за молодіжну збірну проти Голландії, забив м'яч. Дуже важливо мати такий стадіон і публіку на домашніх матчах.

- Думали про склад на Люксембург?

Звичайно. Хлопці, які не грали сьогодні, проводять тренування, дуже важливо тримати фізичну форму. Це ставлення, вони все розуміють, є бажання, все працюють. Завтра вже будемо починати готуватися, сьогодні потрібно дати відпочити.

Завтра вранці буде відновлення у що грали, хто ні - проведуть тренування. Для нас це принциповий матч за багатьма позиціями. В першу чергу - турнірна таблиця. Ми розуміємо, наскільки важливі ці три очки, якщо хочемо вийти на чемпіонат Європи.

І, звичайно, через історію з Мораесом. Мені було особисто неприємно як колишньому гравцеві і головному тренеру. Думаю, в першу чергу повинен бути спортивний інтерес, ми не порушили жодних правил. Для мене і федерації це дуже і дуже важливий матч, - сказав Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна втоптала Сербію в газон – 5:0

Наступну гру збірна України зіграє проти Люксембургу у Львові, 10 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Матч з Люксембургом буде дуже принциповим через Мораеса" – Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути