вівторок, 12 травня 2020 21:00

Маркевич вважає несправедливим рейтинг найкращих тренерів світу

Маркевич вважає несправедливим рейтинг найкращих тренерів світу
Мирон Маркевич виводив "Дніпро" у фінал Ліги Європи. Фото:: mediaport.ua

Колишній тренер "Карпат", "Металіста" і "Дніпра" Мирон Маркевич вважає не зовсім справедливим рейтинг 100 кращих тренерів світу, який опублікував журнал FourFourTwo.

"Мабуть Фергюсон заслужив, якщо очолив таку сотню. Хоча для мене вона дивна", – каже Мирон Богданович. – Чому немає в десятці кращих Вісенте Феоли? Людини, яка придумала схему 4-2-4. Це ж була тренерська революція! Недоброзичливці скажуть, що Феола вкрав цю схему в Бели Гуттманна. Якщо навіть повірити в це, то хіба Гуттманн порадив поставити в основний склад 17-річного Пеле? По-суті пацана. А мова йшла про Кубок світу, де ніхто не хоче ризикувати.

Дивує, чого в списку немає Вісенте Дель Боске. Людина виграла Лігу чемпіонів, Кубок світу і чемпіонат Європи. Що ще треба для визнання? Казали, що з тією збірною переміг би будь-хто. Ну ось пішов Дель Боске і багато Іспанія виграла відтоді?

Для мене найкращий тренер Кройф. Як він побудував "Барселону" початку 90-их на контролі м'яча. Це було неперевершене видовище.

Щодо Фергюсона, то він, безумовно, видатний тренер. Але від самої людини не все залежить. Треба, щоби зірки зійшлися – власник клубу довіряв, спортивний директор розумів, гравці сприймали ідеї. Фергюсон тонко відчував усі ці моменти. Йому щастило з футбольним оточенням, йому щастило із розумінням свого вкладу в загальну працю. Коли відчув, що сили вже не ті, – пішов і не повертався. Це теж треба вміти.

Якщо Лобановський потрапив у десятку – це велике щастя. Однак він заслужив. Скільки володарів "Золотого м'яча" має Польща? Жодного. Іспанія, якщо не рахувати Ді Стефано – лише одного. А Валерій Васильович виховав трьох. Тому його потрапляння – закономірне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не міг витримати перші тренування": Каладзе розповів про роботу із Лобановським

Оцінку тренерської діяльності Алекса Фергюсона та Валерія Лобановського від Артема Франкова, Миколи Несенюка, Олега Федорчука та Романа Санжара читайте у журналі "Країна" від 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич вважає несправедливим рейтинг найкращих тренерів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути