четвер, 29 квітня 2021 00:45

"Манчестер Сіті" завдяки Зінченку дотиснув ПСЖ

"Манчестер Сіті" завдяки Зінченку дотиснув ПСЖ
Кевін Де Брейне зрівняв рахунок у матчі. Фото: Reuters

Англійський "Манчестер Сіті" обіграв у гостях у першому матчі півфіналу Ліги чемпіонів французький ПСЖ з рахунком – 2:1. У господарів забив Маркіньос на 15-ій хвилині, а в гостей – Де Брейне з передачі українця Зінченка на 64-ій та Марез зі штрафного на 71-ій.

Гості почали гру в своєму звичному стилі з довгим контролем м'яча. Однак весь план поламав Маркіньос, який після третього поспіль кутового, відкрив рахунок ударом головою. "Манчестер Сіті" був мало схожий на себе в ці хвилини. Господарі змусили підопічних Гвардіоли грати без м'яча, а самі раз за разом тікали в небезпечні контратаки. В одній із таких контратак лівий захисник Жоао Канселу отримав жовту картку за те, що збив прудконогого Мбаппе.

У другій половині ПСЖ став грати на утримання рахунку. Майже зникли швидкі контратаки, а натомість біля воріт Наваса почали з'являтися натяки на гостроту. Коли Канселу в черговий раз не встежив за Мбаппе, терпіння Гвардіоли урвалося. Він випустив Олександра Зінченка й несподівано цим ходом переломив гру.

Гол Де Брейне став переломним

На 64-ій хвилині українець віддав не надто гостру передачу на Де Брейне. Кевін спробував навішати, але ніхто із форвардів гостей до передачі не встигав. Однак їхні маневри дезорієнтували голкіпера Кейлора Наваса, який пізно помітив, що м'яч летить у самісінький кут – 1:1. Гол нагадав м'яч Андрія Шевченка у ворота "Баварії" в квітні 1999 року. Тоді Олівер Кан теж чекав, хто ж замикатиме подачу Андрія й не зогледівся, як побачив м'яч у сітці власних воріт.

Гол Де Брейне став переломним. "Сіті" продовжував тиснути, а ПСЖ відбивався без ентузіазму. До того ж під час виконання штрафного несподівано відвернувся в стінці Кімпембе й Навас не зміг зреагувати на удар – 1:2.

Господарі мають дякувати долі, що не пропустили втретє й остаточно не поховали інтригу в протистоянні. Ідріс Гейе грубо зіграв проти Ілкая Гюндогана й справедливо побачив перед собою червону картку. Зазвичай "Сіті" користується такими подарунками сповна, але цього разу кілька моментів у Фодена й Де Брейне так і не стали голами. Тепер усе вирішуватиметься 4 травня в Манчестері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвардіола назвав найважливіший для себе турнір

У першій півфінальній парі мадридський "Реал" не зумів обіграти вдома лондонський "Челсі" – 1:1. 5 травня команди зустрінуться в Лондоні й з'ясують, хто гратиме у фіналі. Поки Зінедін Зідан зберігає шанси на виграш четвертої Ліги чемпіонів у якості тренера.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Сіті" завдяки Зінченку дотиснув ПСЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути