неділя, 23 квітня 2017 07:13

Макс Бурсак програв чемпіонський бій

Макс Бурсак програв чемпіонський бій
Макс Бурсак не зміг скористатися чемпіонським шансом. . Фото: twitter.com

В американському Карсоні 32-річний киянин Макс Бурсак не скористався шансом стати третім чинним – поряд з Василем Ломаченком та Олександром Усиком – українським чемпіоном світу. Українець в односторонньому бою поступився чемпіону WBO у суперсередній вазі мексиканцеві Гільберто Раміресу, 25 років. Всі судді поставили 120:106. Це означає, що український претендент програв усі 12 раундів. До того ж з нього було знято два очки за постійне в'язання суперника.

Українцеві, аби мати шанс на перемогу в бою з майстерним, значно вищим на зріст мексиканським шульгою, необхідно було з першого раунду нав'язати супернику високий темп, ні на секунду не дати йому розслабитись, втомити його і в другій половині бою спробувати нокаутувати. Апріорі було зрозуміло, що за очками виграти нереально. Але, як показав поєдинок, Бурсаку не вистачило функціональних кондицій для того, щоб втілити свій план на бій, а не тільки реагувати на виклики суперника.

Зі старту поєдинку Рамірес взяв під контроль хід, темп бою і не втрачав його до фінального гонгу. Він діяв з дистанції, був активним, викидав багато ударів, значну частину по корпусу, працював на випередження, збивав суперника з прицілу, був легким на ногах. Бурсаку за весь бій лише лічені рази вдалося "закрити" чемпіона в куті рингу і провести свої атаки. Саме так він мав діяти протягом усього поєдинку. Але не вийшло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сондерс через травму скасував бій з Максом Бурсаком

На жаль, не вистачило Бурсаку сил ризикнути, піти ва-банк і в кінці бою. Програв він без жодних шансів. До речі, як і попередній суперник Раміреса – німець Артур Абрахам – у кожному раунді. Мусимо констатувати: клас чемпіона виявився значно вищим, ніж у претендента. А слабкою втіхою для киянина має стати гонорар розміром $ 50 тис. Рамірес же заробив учетверо більше і у післяматчевому коментарі викликав на бій чемпіона середньої ваги, казаха Геннадія Головкіна.

Зараз ви читаєте новину «Макс Бурсак програв чемпіонський бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути