Ексклюзиви
неділя, 07 липня 2024 22:47

Магучіх заявила, що своїм світовим рекордом вписала Україну до історії спорту

Магучіх заявила, що своїм світовим рекордом вписала Україну до історії спорту
Ярослава Магучіх прокоментувала встановлення світового рекорду. Фото: Чемпіон

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на етапі Діамантової ліги в Парижі побила світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту.

Вона заявила, що цим світовим рекордом вписала Україну до історії спорту. Також вона сподівається, що війна якнайшвидше закінчиться, розповіла Магучіх в розширеному коментарі організаторам Діамантової ліги.

"Перш ніж я прийшла до мікст-зони, я не вірила, що це вдалося. Це справді фантастично, це дивовижно, але це наша командна праця. Це було фантастично для мене, і, звісно, це для українців. Бо я зараз борюсь за всю Україну на кожних змаганнях. Кожна перемога важлива", - сказала Магучіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту, який тримався з 1987 року

Спортсменка заявила, що почувається фантастично через те, що цей неймовірний стрибок їй вдалося здійснити з першої спроби.

"Це було справді неймовірно, тим більше, що я стрибнула на 2,07 лише з другої спроби, і це вже був мій особистий рекорд", - розповіла Магучіх.

Вона розповіла, що багато працювала з тренерами, а також над відновленням після невеликої травми перед чемпіонатом Європи. І тепер вона з нетерпінням очікує на Олімпійські ігри.

"Я впевнена, що це будуть будуть неймовірні змагання та ще краща атмосфера, але я знаю, що це буде важко, і буде дуже конкурентно. Для такої великої події, як Олімпійські ігри, справді потрібно бути морально сильною, і, як каже моя тренерка, це свято, і вам обов'язково потрібно насолоджуватися цим", - сказала Магучіх.

У неділю, 7 липня, у Парижі на етапі легкоатлетичної "Діамантової ліги" українка Ярослава Магучіх перемогла зі світовим рекордом.

Ярослава з першої спроби взяла висоту 2,10 м. Таким чином Магучіх оновила світовий рекорд, який тримався з 1987 року.

Попередній рекорд було встановлено болгаркою Стефкою Костадіновою, яка взяла висоту 2.09 м.

Зараз ви читаєте новину «Магучіх заявила, що своїм світовим рекордом вписала Україну до історії спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути