неділя, 31 березня 2013 18:16

"Луїс Адріано збірній України не потрібен, він якийсь "дерев'яний"- Кварцяний

"Луїс Адріано збірній України не потрібен, він якийсь "дерев'яний"- Кварцяний
Кварцяний забракував Луїса Адріано. Фото: sport-express.ua

Відомий український тренер Віталій Кварцяний висловив свою точку зору щодо натуралізації нападаючого "Шахтаря" Луїса Адріано.

"Вважаю, що Адріано, перш за все, нестабільний. До прикладу, в минулому році у нього було багато прохідних матчів, в яких бразильця практично не було видно. "Шахтар" тоді вигравав за рахунок зусиль Фернандіньо, Мхітаряна та Вілліана, гравців, які виконували атакуючі функції. А Адріано наче й не було на полі. До того ж він часто забігає в положення поза грою", - каже фахівець.

Він не бачить перспектив у натуралізації гравця.

"Як для бразильця, він якийсь "дерев'яний" і з координацією у нього не все в порядку. Так, він може побігати і забити, але не володіє кваліфікацією координаційної дриблінгу, яка є, приміром, у того ж Дугласа Кости. Адже ми звикли бачити бразильців відмінними технарями. У Адріано цього немає. Той самий натуралізований Девіч в деяких компонентах гри сильніший за Адріано. Я думаю, це не той гравець, який потрібен збірній. Розраховувати, що він буде сильніший за українців, не доводиться. До того ж я не бачу у нього перспективи. Він може забити в "Шахтарі", але там же є, хто викладе йому м'яч під удар. А в збірній не завжди є, кому віддати такий пас. На другому поверсі він теж не блищить. Той самий Селезньов або Девіч не гірше його грають головою, та й зростом вище, хоч і не гренадери. А зараз адже захисники які? Під метр дев'яносто і вище", - відповідає Віталій Володимирович.

Куди більше перспектив, на його думку, у Майкона.

"Йому треба довіряти. Якщо його не будуть ставити до складу, як він зможе заграти? У збірної, краще того ж Ярмоленка ставити нападаючим. Тим більше він раніше грав на позиції форварда. Андрій і головою може зіграти, і дриблінг у нього є, і втекти від захисників може. Та й м'яч корпусом може прикрити. Ярмоленко міг би стати таким собі українським Ван Персі. У нього, як і у голландця хороша координація, швидкість. Він практично за всіма чинниками перевершує Адріано", - вважає Кварцяний.

Зараз ви читаєте новину «"Луїс Адріано збірній України не потрібен, він якийсь "дерев'яний"- Кварцяний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути