середа, 01 грудня 2021 11:52

Луческу знову кличуть до збірної Румунії

Луческу знову кличуть до збірної Румунії
мірча Луческу півтора роки працює в Києві. Фото: Reuters

Наставник київського "Динамо" 76-річний Мірча Луческу входить до списку фахівців, яких як кандидатів на посаду головного тренера національної команди розглядає Федерація футболу Румунії (ФФР).

Напередодні посаду залишив Мірел Редой, у якого 30 листопада закінчився контракт. А про нову угоду фахівець і ФФР не домовилися.

Президент ФФР Разван Бурляну вже намагався домовитися про призначення головним тренером збірної Румунії з Георге Хаджі й Разваном Луческу, але в обох випадках зазнав невдачі.

Нині ФФР розглядає 10 потенційних кандидатур, щоб домовитися з ними про співпрацю. До списку входять: Мірча Луческу ("Динамо" Київ), Ангел Йорденеску, Едвард Йорденеску, Віктор Піцурке, Космін Олерою ("Шарджа"), Дан Петреску ("ЧФР Клуж"), Адріан Урсеа, Адріан Муту, Ласло Белені й Костянтин Гилке.

Водночас вести переговори із Луческу, Олерою та Петреску ФФР буде вкрай непросто, оскільки ці фахівці нині працевлаштовані в клубних командах.

Раніше Луческу емоційно відповів на запитання про збірну:

"Хіба ти не знаєш, скільки мені років?" - сказав він журналісту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Ребров не очолив збірну України

Мірча Луческу вже тренував збірну Румунії. Це було з 1981-го до 1986 року, після чого фахівець лише один раз погоджувався прийняти національну команду (збірну Туреччини, з якою румун відпрацював з 2017-го до 2019 року).

Зараз ви читаєте новину «Луческу знову кличуть до збірної Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути