Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2021 21:00

Луческу знайшов основного форварда для "Динамо"

Луческу знайшов основного форварда для "Динамо"
Артем Бесєдін провалив допінг-тест після матчу Ліги Європи проти "Мальме". Фото: ФК "Динамо".

У матчі 14-го туру УПЛ "Динамо"- "Олімпік" форвард господарів Артем Беседін зробив дубль.

Нападник пропустив 2020 рік через дискваліфікацію. Повернення на поле стало тріумфальним. Беседін забив в одному матчі стільки, скільки його конкурент Владислав Супряга за всю першу частину сезону.

В грі Бесєдіна немає нічого надзвичайного. Він не може похвалитися вмінням обігрувати суперників, чи високими швидкісними якостями. Артем виконує звичайну для форварда роботу – забиває свої м'ячі та нав'язує боротьбу захисникам суперника.

Цих якостей не вистачало команді Мірчі Луческу в першій частині сезону. Супряга так і не став центрфорвардом. Його постійно тягло в глибину поля. Не вистачало якоїсь внутрішньої наполегливості, щоб йти на кожен м'яч. Владислав не хотів забивати прості м'ячі, а намагався проявляти свої сильні сторони.

Супряга так і не став центрфорвардом

Бесєдін бере своє працездатністю. Він бореться за кожен м'яч, за кожен відскок. "Олімпіку" забив двічі, граючи на випередження. Влучити у порожні ворота не так складно, але вимагає зусиль бігти до воріт при кожному ударі в сподіванні на удачу. Наявність не менше працьовитого атакувального півзахисника Віталія Буяльського покращує компонент пресингу для команди Луческу в другій частині сезону.

Наполегливість Артема, окрім забитих м'ячів, дає інші дивіденди. Нападник виконує багато чорнової роботи, важливої для команди. Захисники суперника не зможуть спокійно розігрувати м'яча. Активність Артема дає можливість проявляти себе іншим гравцям. Увага захисників до Бесєдіна дає більше свободи інших гравцям атаки "Динамо" - Жерсону Родрігесу, Віктору Циганкову, Карлосу Де Пені, які тепер будуть мати більше простору та менше опіки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав головну проблему Супряги

Бесєдін стане корисним для "Динамо" за позиційних атак. Бо тепер можна додати до гри елемент довгих передач, силової боротьби у штрафному суперника. Флангові передачі вже не будуть такі безнадійні. За гри другим номером головне завдання Артема — відвертати увагу захисників, створювати на них тиск, щоб більш швидкі гравці залишалися один в один проти своїх візаві або мали більше простору.

Флангові передачі вже не будуть такі безнадійні

Така модель форварда для Луческу не нова. В "Шахтарі" він використовував гравців подібного стилю. Луїс Адріано чи Брандао не були надзвичайно технічними чи швидкими нападникам. Вони брали своє наполегливістю та працездатністю. Це також допомагало розкритися іншим гравцям атаки - Вілліану, Дугласу Кості, Алексу Тейшейрі .

Луческу критикували за відсутність активності на трансферному ринку. Запрошення нового нападника мало б свої ризики. Футболісту потрібно було б адаптуватися не тільки до нового чемпіонату, тренерських вимог, але і колективу, який складений здебільшого з українських гравців. Ніхто не знає, як в таких умовах поведе себе дорогий легіонер. Все це час та додаткові ризики. Бесєдін працював із командою ще із листопада. Абсолютно адаптований до гри команди. Він може приносити користь із перших матчів.

Артем Беседін народився 31 березня 1996 року у Харкові. Вихованець "Металіста", у "Динамо" з 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Луческу знайшов основного форварда для "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути