Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 15:54

Lotus Renault знайшов заміну травмованому Кубіці

Lotus Renault знайшов заміну травмованому Кубіці

Команда Lotus Renault підтвердила контракт з Ніком Хайдфельдом, який замінить травмованого Роберта Кубіцу в майбутньому сезоні. 33-річний німець стане напарником Віталія Петрова.

Нік відпрацює два дні на тестах в "Барселоні", він сяде за кермо в суботу і понеділок, передає F1News.

Нік Хайдфельд: "Мені хотілося б повернутися у Формулу-1 за інших обставин, але я пишаюся тим, що отримав цей шанс. Я з задоволенням відпрацював на тестах у Хересі, познайомився з персоналом команди, освоївся в машині, яка здається дуже інноваційної.

Все відбулося дуже швидко, але я був вражений технічними можливостями і професіоналізмом співробітників бази в Енстоуні. Я неймовірно мотивований і з нетерпінням чекаю початку сезону".

Ерік Бульє, керівник команди: "Ми пережили кілька дуже непростих тижнів і повинні були оперативно реагувати на ситуацію, що склалася. Минулого тижня в Хересі ми дали Ніку шанс, і він справив дійсно гарне враження. Нік швидкий, досвідчений і має відмінну технічну підготовку для розуміння роботи машини та забезпечення ефективного зворотного зв'язку.

Ми завжди говорили, що пріоритет команди - запрошення досвідченого гонщика, є впевненість в тому, що Нік - ідеальний кандидат. Ми раді вітати його в нашій команді і з нетерпінням чекаємо сильного початку сезону з ним і Віталієм у Бахрейні".

Нагадаємо, Кубіца на високій швидкості вилетів з траси під час ралі Андори (Італія) за кермом "Skoda Fabia", і сталевий рейок огорожі наскрізь прошив машину. У лікарні у гонщика діагностовані множинні переломи правих руки і ноги. Він переніс семигодинну операцію, після якої був введений в стан штучної коми. Потім пілот був переведений з палати інтенсивної терапії в звичайний стаціонар лікарні "Санта-Корона" в Італії. Як очікується, відновлення Кубіци після травм займе близько року.

За матеріалами РБК Спорт, Ліга

Зараз ви читаєте новину «Lotus Renault знайшов заміну травмованому Кубіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути