Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2009 15:58

Ломаченка визнали найкращим боксером планети

Ломаченка визнали найкращим боксером планети

Спортсмен з Білгород-Дністровська (Одеська область), 21-річний Василь Ломаченко визнаний найкращим боксером України 2009 року. Про це повідомила прес-служба національної Федерації боксу.

Нагадаємо: у вересні В. Ломаченко виграв чемпіонат світу з боксу. Ця золота медаль стала першою не тільки в його власній кар"єрі, але і в історії боксу незалежної України. Сам спортсмен не раз заявляв, що мріє стати першим українським чемпіоном світу з боксу. Виграти Олімпіаду він вирішив, за власними його словами, років в шість, а боксерські рукавички надів, чи не тоді, коли почав ходити. Батько хлопчика - вчитель фізкультури - вів секцію з боксу, і саме цей вид спорту захопив Василя з самого дитинства і - на все життя.

Тріумфальним для В. Ломаченко став минулий, 2008 рік: він блискуче виграв Олімпіаду в Пекіні, був визнаний найтехнічнішим боксером олімпійського турніру. Потім став переможцем чемпіонату Європи в Ліверпулі, де його також назвали найкращим боксером континентальної першості. В Україні визнаний найкращим спортсменом року (розділивши цей титул з олімпійською чемпіонкою, шаблістом Ольгою Харлан). Батько і тренер Василя - Анатолій Ломаченко - за підсумками 2008-го став найкращим українським тренером року.

За версією Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA), В. Ломаченко визнаний найкращим боксером планети 2009-го - незалежно від вагових категорій. Цей титул українець розділив з італійцем Валентіно.

За матеріалами Турнір, ViknaOdessa

Зараз ви читаєте новину «Ломаченка визнали найкращим боксером планети ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути