неділя, 17 вересня 2017 11:09

Лобановський здобув першу перемогу в груповому турнірі Лізі чемпіонів

Лобановський здобув першу перемогу в груповому турнірі Лізі чемпіонів
Перемігши ПСВ на старті, "Динамо" в 1997 році зайняло перше місце в групі ЛЧ. Фото: xx-football.com

17 вересня 1997 року київське "Динамо" грало стартовий матч групового етапу Ліги чемпіонів. Уперше під керівництвом Валерія Лобановського. Суперник – чемпіон Голландії ПСВ. Матч відбувався в Ейндховені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерій Горбик: "Я довів, що гідний сім"ї Лобановського"

Господарі одразу кинулися на ворота киян, але підопічні Лобановського відбили стартовий тиск. Першим тривожним сигналом для тренера голландців Діка Адвоката мав би стати вихід 20-річного Андрія Шевченка сам на сам із воротарем. Однак Шева не влучив. Ще за кілька хвилин господарі поля збили Юрія Калитвинцева біля кута карного майданчика. Потерпілий сам підійшов до м'яча і виконав дуже якісну подачу точно на голову Юрію Максимову - 0:1.

Першим тривожним сигналом для тренера голландців Діка Адвоката мав би стати вихід 20-річного Андрія Шевченка сам на сам із воротарем. Однак Шева не влучив

Господарі відігралися в першому таймі. Суддя призначив штрафний після порушення Максимову, і Вім Йонк пробив "стінку" - 1:1.

У першій же атаці другої половини гри кияни знову вийшли вперед. Косовський навісив у центр штрафного, а Ребров влучно пробив головою - 1:2. ПСВ знову кинувся відігруватися й одного разу Коку влучив у поперечину. Але на останніх секундах рахунок змінили кияни. Шевченко влучно пробив з-за меж карного майданчика 1:3 – перша перемога Валерія Лобановського в Лізі чемпіонів.

У підсумку кияни посіли перше місце в групі і вийшли до 1/4 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський здобув першу перемогу в груповому турнірі Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути