четвер, 15 червня 2017 11:09

Лобановський зазнав однієї з найболючіших поразок у кар'єрі

Лобановський зазнав однієї з найболючіших поразок у кар'єрі
Після гри у Валерія Лобановського прихопило серце

15 червня 1986 року на Кубку світу в Мексиці відбувся матч 1/8 фіналу. В Леоні зустрічалися збірні СРСР і Бельгії. Радянська збірна блискуче виграла свою групу, де окрім неї виступала збірна Франції – тодішній чемпіон Європи. В активі збірної СРСР була перемоги над Угорщиною - 6:0 і Канадою - 2:0 та нічия із Францією - 1:1. Натомість Бельгія з величезними труднощами вийшла із групи "Б". Команда Гі Тіса посіла третє місце й вийшла із групи за додатковими показниками.

Усі фахівці передбачали легку перемогу підопічних Лобановського. Спочатку здавалося, що так і буде. На 27 хвилині Бєланов відкрив рахунок блискучим ударом по діагоналі, влучивши в дальню дев'ятку воріт Жан-Марі Пфаффа - 1:0.

На початку другого тайму збірна СРСР втратила ще одну нагоду. Ігор Бєланов влучив у штангу. Майже відразу бельгійці відігралися. Енцо Шифо отримав м'яч на межі офсайду й упритул розстріляв ворота Рината Дасаєва. Захисники СРСР вважали, що бельгієць перебуває в офсайді.

На 70 хвилині Бєланов отримав блискучий пас від Заварова й забив удруге - 2:1. Але Бельгія встигла відігратися. Довгий пас на Кулеманса застав зненацька захисників СРСР. Вони знову думали, що бельгієць перебуває в офсайді.

У додатковий час Бельгія вийшла вперед. Відзначився Демоль після розіграшу кутового. Його ніхто не опікав у карному майданчику. За сім хвилин із центра штрафної точно в кут воріт Дасаєва пробив Класен 4:2.

Ігор Бєланов ще встиг внести інтригу, реалізувавши пенальті на 111 хвилині 4:3. Відігратися збірна CРСР не змогла. Після гри у Валерія Лобановського прихопило серце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер

Команда, якій пророкували перемогу або ж призове місце, вибула на ранній стадії. Але гра Ігоря Беланова справила враження на фахівців. Того року він виграв "Золотий м'яч" найкращому футболісту Європи.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський зазнав однієї з найболючіших поразок у кар'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути