Ексклюзиви
понеділок, 20 квітня 2020 13:44

Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"

Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"
Блохіна опікав майбутній тренер ФРН Берті Фогтс

20 квітня 1977 року київське "Динамо" у гостях грало матч-відповідь півфіналу Кубка чемпіонів проти менхенгладбаської "Боруссії". У чвертьфіналі кияни здолали "Баварію" і тепер розраховували на вихід у фінал. Тим більше, що в першій грі підопічні Лобановського святкували перемогу – 1:0.

Однак незрозумілий мандраж упіймав досвідчений голкіпер Євген Рудаков. Вже на 3-ій хвилині в простій ситуації він випустив м'яч із рук і німці ледь не відкрили рахунок. Парад помилок продовжився на 22 хвилині, коли після простенького навісу Рудаков несподівано стрибнув уперед, збив Віктора Матвієнка. М'яч відскочив до суперника і Віктору ціною пенальті за гру рукою довелося рятувати ворота. Однак 11-метровий Бонхоф виконав бездоганно – 1:0. До кінця тайму динамівці відбивалися. Лише один 100% момент мав Блохін. Форвард прорвався правим краєм і замість точної передачі виконав високий навіс, до якого ніхто не встиг.

У другому таймі в "Динамо" вийшов Мунтян і гра налагодилася. Моменти стали виникати біля воріт "Боруссії". Не влучив як слід по м'ячу Блохін. Бережний затягнув із ударом і дав можливість піднятися із землі голкіперу "Боруссії". Сам на сам виходив Буряк.

Після простенького навісу Рудаков несподівано стрибнув уперед і збив Віктора Матвієнка

Натомість німці розіграли свою комбінацію на 83 хвилині ідеально. Вільний удар закінчився навісним пасом на форварда. Був легко обіграний Рудаков, але захисники стали стіною і винесли м'яч. На біду "Динамо" його підхопив правий захисник німців, виконав навіс і Вітткамп у стрибку головою забив другий гол – 2:0. "Боруссія" вийшла у фінал, де програла "Ліверпулю".

Гра з "Боруссією" стала останньою для Євгена Рудакова. Після такого Лобановський списав воротаря. Замість нього 28 матчів в чемпіонаті зіграв запрошений із "Таврії" Віктор Юрковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Яковенко тричі травмувався в один день

"Динамо" ще двічі виходило до півфіналу Кубка й Ліги чемпіонів. У 1986 кияни двічі програли "Порту" – 1:2 і 1:2, а в 1999 поступилися за сумою "Баварії" – 3:3 і 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути