Ексклюзиви
середа, 12 червня 2019 20:11

Лобановський не зрозумів причину поразки від "Баварії"

Лобановський не зрозумів причину поразки від "Баварії"
Капітан "Шахтаря" Даріо Срна з Кубком УЄФА, 20 травня 2009 року

Молодіжна збірна України пробилася до фіналу Кубка світу для гравців віком до 20 років. Це одне з найбільших досягнень українського футболу. Згадуємо усі попередні.

У серпні 2009 юнацька збірна України виграла домашній чемпіонат Європи. У фіналі, що проходив у Донецьку, підопічні тренера Калитвинцева здолали Англію з Тріп'є, Велбеком, Вокером і Дрінквотером – 2:0. Відзначилися Гармаш і Коркішко.

З того складу до національної збірної доріс лише Денис Гармаш. Час від часу до складу залучалися Євген Шахов та Сергій Рибалка. Захисник Дмитро Кушніров взагалі зав'язав із футболом і став патрульним поліцейським у Херсоні.

У травні того ж року донецький "Шахтар" виграв Лігу Європи, здолавши у фіналі німецький "Вердер". Той успіх досі залишається єдиним євротрофеєм українських клубів.

30 червня 2006 року збірна України грала в чвертьфіналі Кубка світу-2006, що проходив у Німеччині. Суперником українців була збірна Італії. Наші поступилися майбутнім чемпіонам – 0:3, але на першому для себе Кубку світу відразу дійшли до чвертьфіналу. Тоді Україна вийшла із групи, випередивши Саудівську Аравію і Туніс. В 1/8 фіналу українці перемогли Швейцарію в серії пенальті. Цей успіх досі є найбільшим для збірної. На чемпіонатах Європи 2012 і 2016 збірна України не змогла вийти із групи.


У квітні 1999 київське "Динамо" пробилося до півфіналу Ліги чемпіонів. Кияни вийшли із групи з "Панатінаікосом", "Лансом" і "Арсеналом". У чвертьфіналі здолали діючого володаря трофею мадридський "Реал" – 1:1 і 2:0.

У півфіналі динамівці могли все вирішувати в першій грі проти "Баварії". На початку другого тайму вони вели – 3:1 і мали кілька можливостей довести рахунок до розгромного. Однак наприкінці матчу пропустили два м'ячі й дозволили супернику зрівняти рахунок – 3:3.

"За всю мою кар'єру було дві невдачі, які невідомо чому трапились, два абсолютно неймовірних матчі — 3:4 в Мексиці і 3:3 з "Баварією"", – згадував згодом Валерій Лобановський.

У матчі відповіді "Динамо" багато атакувало, але гол забили господарі. Диво-удар вдався Маріо Баслеру – 0:1.

В травні 2015 року "Дніпро" грав у фіналі Ліги Європи і поступився іспанській "Севільї" – 2:3. Український клуб першим відкрив рахунок. Відзначився Калинич. Згодом Крихов'як і Бакка вивели "Севілью" вперед. Перед самим свистком на перерву Руслан Ротань зрівняв рахунок – 2:2.

Але в другій половині гри "Севілья" таки вирвала перемогу. Знову відзначився Бакка – 2:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що вдалося італійцям проти України, – гарно заспівати гімн" – польська преса

За рік після фіналу Ліги Європи "Дніпро" вилетів до першої ліги, а зараз виступає в аматорській лізі. Команда не змогла розрахуватися за борги перед тренером Хуанде Рамосом.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський не зрозумів причину поразки від "Баварії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути