вівторок, 11 червня 2019 20:35

Україна перемогла Італію та вийшла у фінал молодіжного Кубка світу

Україна перемогла Італію в півфіналі молодіжного Кубка світу 1:0 та вийшла у фінал турніру.

Наставники обох команд обійшлися без сюрпризів у стартових складах. Ніяких сюрпризів ні Петраков, ні Ніколато не зробили. Україна отримала підсилення в особі Луніна, який повернувся з розташування національної збірної України. Крім того зміг зіграти захисник Попов, який в кінці попеердньої гри проти Колумбії отримав травму. Говорили навіть про перелом, але Денис зміг відновитися за короткий термін. Але був відсутній Цітаїшвілі через перебір карток.

Перший тайм пройшов в середині поля. Жодна з команд не хотіла ризикувати. Українці не притискалися до власних воріт намагаючись намагатися пресингувати високо суперника. За всю першу половину гру можна згадати тільки два штрафних біля воріт італійців. В першому випадку удар Булеци відбив голкіпер гостей, а Корінєнко в другій спробі пробив вище воріт з зручної позиції. Підопічні Петракова намагалися будувати власну атаку через активний правий фланг.


Ніхто з суперників не хотів ризикувати


Другу половину гри італійці розпочали набагато активніше. З перших в хвилин захопивши ініціативу. Мав гарну народу візначитися головна зірка італійців Пінамонті, але удар у нього не вийшов. Італійці збільшили швидкість, намагалися тиснути на суперника сподіваючись на помилки українців, але наша збірна доволі спокійно захищалася. Правда на початку другого тайму гра в атаці України зовсім розклеїлася. Могло скластися враження, що підопічні Петракова втомилися, або нічого не можуть запропонувати супернику. Насправді, це було хибне враження. Українці просто приспали увагу італійців, чекаючи як хижак свого шансу. Після флангової передачі Коноплні Булеца не залишив шансів голкіперу суперника розстрілявши воротар італійців.

Автор: fifa.com
  Захисники збірної України змогли стримати грізних форвардів Італії  Джанлуку Скамакку та Андреа Пінамонті
Захисники збірної України змогли стримати грізних форвардів Італії Джанлуку Скамакку та Андреа Пінамонті


Після пропущеного голу відверто занервувала, будь – яка осмисленість в італійців зникла. Підопічні Ніколето почали відверто поспішати, що призвело до великої кількості помилок та втрат . Україна мала шанс зняти всі питання на рахунок переможця матчу. Булеца вивів Супрягу на ворота суперника, але форвард "Динамо" не влучив у ворота.


Після пропущеного голу Італія втратила впевненість.

Здавалося, що матч котиться до перемоги українців, але другу жовту карту отримав Попов. Скоріше в цьому епізоді була не грубість українського захисника, а вміння форварда італійців Пінамонті відверто домалювати епізод. 10 хвилин Україна мала дотерпіти до завершення гри. Як не парадоксально, свій момент мала Україна. Кащук дальнім ударом улучив у хрестовину воріт суперника. Тільки на останній хвилині гри Капонне мав шанс зрівняти рахунок, але пробив повз ворота з вигідної позиції. На першій доданій хвилині італійці все – таки зрівняли рахунок після рикошету у штрафній збірної України. Але гол Скамакки був скасовий після відео повтору. Арбітр побачив фол італійського форварда проти захисника України Бондара.

Автор: fifa.com
  Єфим Конопля - автор гольової передачі
Єфим Конопля - автор гольової передачі


Україна в першу чергу перемогла Італію в тактичному плані. Всі сильні сторони італійців були нівельовані. Грізний форвард Пінамонті весь матч просидів на голодному пайку. Активний лівий італійців весь матч не знав, що робити з активними Кащуком та Коноплею. За весь матч Італія мала тільки один момент на початку гри. Навіть граючи в меншості Україна була ближча до другого голу, ніж Італія мала шанси відігратися. Сергій Булеца тільки черговий раз підтвердив, що він є лідером збірної України Ю -20.

Україна - Італія 1:0

Україна: Лунін - Конопля, Бондар, Безкоровайний, Попов, Корнієнко - Чех (Хахльов 69), Дришлюк, - Кащук, Булеца (Сафронов 83) - Сікан (Супряга 64)

Італія: Пліццарі - Габбія, Дель Прато, Раньєрі – Белланова, Фраттезі (Альберіко 46), Еспозіто (Капоне 73), Пеллегріні, Тріпальделлі (Олів'єрі 84) – Скамакка, Пінамонті

Попередження: Сікан 1, Попов 55 - Раньєрі 75

Голи: Булеца 65

Вилучений: Попов 80 (друга жовта)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна мінімально обіграла Люксембург


В фіналі молодіжного Кубка світу Україна зіграє з Кореєю. Матч відбудеться 15 червня, субота, і почнеться о 19:00 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Україна перемогла Італію та вийшла у фінал молодіжного Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути