вівторок, 18 березня 2008 15:17

Лікар Моїсєєвої взяла вину за допінговий скандал на себе

Особистий лікар російської біатлоністки Тетяни Моїсєєвої Ольга Лалетіна прокоментувала допінг-скандал за участі Моїсєєвої.

"Препарат дексаметазон відноситься до групи глюкокортикоїдів, - сказала Лалетіна, - Він використовується для зняття больового синдрому при травмах в гострому періоді і, ще частіше, при алергічних станах. У Тані якраз був алергічний кон"юнктивіт. У зв"язку з цим 18 грудня я прописала їй краплі "Дексаметазон". Ми підозрюємо, що алергія була на косметику. Таня у зв"язку з виступом на етапах Кубка світу тривалий час відсутня вдома. Але як тільки приїхала до Чебоксар, відразу підійшла до мене і поскаржилася: з очима щось недобре. З симптомів були свербіння, почервоніння. Я поставила діагноз: алергічний кон"юнктивіт. І того ж дня виписала дексаметазон. Він застосовується не більше трьох днів підряд. Потім необхідна пауза - принаймні, декілька днів, і можна починати курс знову".

Нагадаємо, що раніше лікар збірної Росії з біатлону Андрій Дмітрієв заявляв, що йому нічого не відомо про застосування Моїсєєвою "Дексаметазону", а особисто він не давав спортсменці дозволу на його застосування. Пізніше Міжнародний союз біатлоністів зняв всі звинувачення з росіянки, навіть не розкривши пробу "В".

За матеріалами: Газета.Ru, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Лікар Моїсєєвої взяла вину за допінговий скандал на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути