неділя, 24 січня 2016 13:50

Лігу чемпіонів може змінити закрита на кшталт НБА Суперліга

Лігу чемпіонів може змінити закрита на кшталт НБА Суперліга

Виконком Асоціації європейських клубів (ECA) почав обговорення формату Суперліги, яка в 2018 році може прийти на зміну Лізі чемпіонів, повідомляє tribuna.com з посиланням на ap.org.

Зараз учасниками Ліги чемпіонів автоматично стають переможець турніру і переможець Ліги Європи. Решта команди отримують право зіграти в єврокубку за підсумками виступів у своїх національних чемпіонатах.

Один з учасників засідання виконкому повідомив, що члени організації обмірковують варіант створення більш закритої ліги за типом НБА та НФЛ.

Зараз обговорення ведеться для того, щоб ECA цьогоріч змогла зробити пропозицію УЄФА, перш ніж почнеться продаж телевізійних прав на матчі Ліги чемпіонів на три сезони (2018-2021).

Члени виконкому ECA хотіли б убезпечити себе від можливості того, що топові клуби залишалися б поза участю в Лізі чемпіонів, як "Мілан" протягом двох сезонів або, ймовірно, "Челсі" в наступному році.

У зв'язку з цим обговорюється варіант, при якому ряд клубів, привабливих для мовників, отримуватиме гарантоване право участі в турнірі. При цьому деякі команди будуть проходити відбір.

Додамо, що зараз клуби щорічно ділять 1,257 млд євро доходів від трансляцій матчів Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Лігу чемпіонів може змінити закрита на кшталт НБА Суперліга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути