четвер, 17 лютого 2011 13:12

Ліга Європи. Розклад трансляцій матчів українських клубів

Ліга Європи. Розклад трансляцій матчів українських клубів

17 лютого відбудеться ряд перших матчів 1/16 фіналу Ліги Европи-2010/2011. На цій стадії Україну представлять дві команди - харківський "Металіст" і київське "Динамо".

Команда Мирона Маркевича сподівається вдруге пробитися в 1/8 фіналу Ліги Європи, але для цього необхідно за сумою двох матчів здолати одного з лідерів чемпіонату Німеччини.

Безпрограшна серія "Байєра" в єврокубках нараховує вже дев'ять матчів, включаючи вісім поєдинків нинішнього розіграшу Ліги Європи. У попередніх п'яти виїзних зустрічах на європейській арені леверкузенці двічі зіграли внічию і здобули три перемоги.

"Металіст" у січні зробив два гучних придбання з розрахунком в першу чергу посилити гру команди в єврокубках. За рекордні для харків'ян 15 млн. євро куплені два аргентинця - півзахисник Крістіан Бланко і нападаючий Джонатан Крістальдо. Через травми за "Металіст" сьогодні точно не зіграють Едмар, Папа Гуйє, Віталій Бордіян і Марко Девіч. У "Байєра" не вийдуть на поле травмовані Транквілла Барнетта і Міхаель Баллак. Під питанням участь в матчі Артуро Відаля.

Київське "Динамо" на виїзді зіграє зі стамбульським "Бешикташем". Перший офіційний матч нового-старого тренера "Динамо" Юрія Сьоміна випав на єврокубки. У російського фахівця був лише місяць, щоб перебудувати гру команду. Сьомін не став купувати нових гравців, вирішивши зосередитися на роботі зі складом, в якому більшість футболістів йому добре знайомі.

За словами самого тренера, він практично повністю визначився зі складом на гру. Місце у воротах займе Олександр Шовковський. Центральну пару захисників складуть Тарас Михалик і Айіла Юссуф, праворуч зіграє Данило Сілва. Єдине питання залишається по персоні лівого захисника - тут вийде або Алмейда, або Горан Попов. На позиції опорних півзахисників зіграють Огнен Вукоєвич з Романом Єрьоменком, праворуч на фланзі розміститься Олег Гусєв, ліворуч - Андрій Ярмоленко. Андрій Шевченко зіграє під єдиним чистим форвардом Артемом Мілевським.

Сьогоднішній суперник "Динамо" відчуває серйозні кадрові проблеми. "Бешикташ" не зможе розраховувати на основного воротаря Дженка Генена і захисника Ерсан Гюлюма. Перший вибув з ладу на два місяці, тоді як для останнього сезон завершено достроково. Крім того, стало відомо, що керівництво клубу прийняло рішення розірвати контракт з капітаном команди і одним з ключових захисників Ибрахимом Узульмесом, який став призвідником бійки після закінчення недільного матчу чемпіонату Туреччини проти "Анкарагюджю" (0:1).

У зимове міжсезоння лави "Бешикташа" поповнили троє португальських новачків - Сімау Сабросу, Мануель Фернандеш і Угу Алмейда. Однак лише останній заявлений на Лігу Європи і зможе зіграти сьогодні проти "Динамо".

В останніх трьох поєдинках чемпіонату Туреччини команда німецького наставника Бернда Шустера зуміла набрати всього лише одне очко і опустилася у турнірній таблиці вже на шосте місце, фактично вибувши з боротьби за чемпіонський титул. Так погано в національному чемпіонаті команда не грала майже 30 років. На сьогоднішній матч керівники клубу і вболівальники покладають великі надії, і сподіваються на вдалий результат протистояння з "Динамо", після якого завершиться "чорна смуга" невдач.

"Бешикташ" і "Динамо" двічі з'ясовували між собою відносини у двоматчевому протистоянні. Вперше їхні шляхи перетнулися у чвертьфіналі Кубка чемпіонов-1986/87. У Туреччині український клуб узяв верх з результатом 5:0, а вдома переграв суперника з рахунком 2:0.

У другій дуелі успіху домігся вже "Бешикташ", яким на той час керував нинішній тренер "Шахтаря" Мірча Луческу. Тоді турки здолали киян у третьому колі Кубка УЄФА-2002/03. У Стамбулі господарі перемогли з результатом 3:1. У Києві ж була зафіксована нульова нічия. Відзначимо, що в шести домашніх єврокубкових матчах поточного сезону "чорні орли" добилися п'яти перемог, не пропустивши жодного м'яча. У Туреччині статистика "Динамо" така: три перемоги, три нічиї, одна поразка. Єдина невдача припала саме на матч 2002 року з "Бешикташем".

Розклад трансляцій:

"Металіст" - "Байєр". Початок о 18.00. Трансляція на каналі "Футбол".

"Бешикташ" - "Динамо". Початок о 20.00. Трансляція на каналі ICTV.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Ліга Європи. Розклад трансляцій матчів українських клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути