вівторок, 14 квітня 2009 09:56

Ліга Чемпіонів. "Ліверпуль" і "Баварія" спробують стрибнути вище голови

Ліга Чемпіонів. "Ліверпуль" і "Баварія" спробують стрибнути вище голови

Сьогодні відбудуться матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. "Челсі" приймає "Ліверпуль", а в гості до "Баварії" приїжджає "Барселона". Після нищівних поразок в перших поєдинках і "мерсисайдцям" і мюнхенцям потрібно стрибнути вище голови, щоб сподіватися на продовження боротьби в головному єврокубку.

"Челсі" - "Ліверпуль"

Напередодні поєдинку в Лондоні головний тренер "Ліверпуля" Рафаель Бенітес заявив, що його команді потрібно зробити подвиг. "Цього сезону ми вже вигравали на "Стемфорді". Адже ми побили їхню безпрограшну домашню серію з 86 матчів. Ми зможемо зробити це, якщо працюватимемо як команда. І треба забивати в першому таймі", - сказав Рафа на передматчевій прес-конференції.

Перемогти "Ліверпулю" допоможе "досвід Стамбулу"

При цьому наставник відзначив, що перемогти його команді допоможе "досвід Стамбулу". Нагадаємо, що у фантастичному фіналі Ліги чемпіонів 2004/05 "Ліверпуль" поступався "Мілану" після першого тайму з рахунком 0:3, але у результаті вирвав перемогу в серії пенальті.

Проти підопічних Бенітеса в сьогоднішньому матчі говорить той факт, що вони не настільки вдало грають на "Стемфорд Брідж", щоб сподіватися на перемогу з різницею в три м"ячі, або хоч би 1:3. За всю історію особистих зустрічей з "Челсі" "червоним" вдавалося подібне лише чотири рази. Останній раз таке траплялося достатньо давно - в 1989 році, коли "Ліверпуль" обіграв "аристократів" на виїзді з рахунком 2:5.

У свою чергу "Челсі" удома в Лізі чемпіонів - непереможний. Безпрограшна серія команди Хіддінка в рідних стінах налічує вже 16 поєдинків. У 13 матчах "Челсі" виграв, причому двічі у "Ліверпуля".

До матчу обидва клуби підходять у хорошому настрої, взявши домашні перемоги в останньому турі Прем"єр-ліги. "Челсі" з хокейним рахунком 4:3 здолав "Болтон", а "Ліверпуль" познущався над "Блекберном" - 4:0.

Кадрові зміни у команд незначні в порівнянні з матчем тижневої давності. У "Челсі" лише одна серйозна втрата - капітан Джон Террі пропустить гру через перебір жовтих карток. Отже у атаки "Ліверпуля" з"явиться шанс. У Бенітеса всі лідери готові грати.

"Баварія" - "Барселона"

У мюнхенської "Баварії" завдання набагато складніше, ніж у "Ліверпуля". В історії плей-офф Ліги чемпіонів ще не бувало випадку, щоб хтось відігравався після поразки з різницею в чотири м"ячі у першому матчі.

Найближчим до такому досягнення був "Депортіво". У чвертьфіналі Ліги-2003/4 іспанці в першому поєдинку поступилися "Мілану" на виїзді з рахунком 4:1, а вдома отримали "суху" перемогу 4:0 і вийшли у півфінал.

"Барселона" не лісабонський "Спортінг" і не "Айнтрахт"

Але, чесно кажучи, в таку епічну перемогу "Баварії" в сьогоднішньому матчі якось не віриться. Адже "Барселона" не лісабонський "Спортінг" і не "Айнтрахт", який був розгромлений в останньому турі Бундес-ліги з таким бажаним для мюнхенців рахунком 4:0 . Тільки на виїзді підопічні Хосепа Гвардіоли в нинішній Лізі забили 13 голів. В останніх 12 виїзних поєдинках "Барса" програла лише одного разу, при цьому здобула 8 перемог і 3 нічиї.

Не дивлячись на солідну перемогу в першому матчі, наставник "Барселони" навряд чи стане випускати напіврезервний склад. Швидше за все, Гвардіола замінить лідерів по ходу гри у випадку нормального розвитку подій для його команди. Благо у іспанців всі гравці основи на ходу.

Що стосується "Баварії", то у мюнхенців проблем з складом менше не стало. Як і раніше травмовані Клозе, ван Буйтен і Лам. Не у кращій формі Лусіо.

Наставник "Баварії" Юрген Клінсман, мабуть передчуваючи найгірше, вже заявив про необхідність концентруватися на матчах національного чемпіонату. Отже мюнхенцям в сьогоднішньому поєдинку з "Барселоною" залишається лише гідно зіграти заради своїх уболівальників, сподіваючись на те, що суперника підведе мотивація.

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Ліга Чемпіонів. "Ліверпуль" і "Баварія" спробують стрибнути вище голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути