Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 11:48

Лідерів збірної Росії зі спортивної гімнастики відсторонили від участі у зборах команди

Лідери збірної Росії зі спортивної гімнастики – абсолютний чемпіон Європи-2007 Максим Дев"ятовський і призер чемпіонату Європи-2006 Юлія Ложечко - після виступу на чемпіонаті світу в Штутгарті рішенням тренерської наради до кінця року усунені від участі у зборах головної команди, повідомляє "Весь Спорт".

- Відразу після закінчення виступу наших гімнастів на чемпіонаті світу у Штутгарті ми скликали тренерську нараду за участю всіх наставників чоловічої і жіночої команди, спортсменів, офіційних осіб нашої делегації, на якому обговорили підсумки турніру, - розповідає головний тренер збірної Андрій Радіоненко. – Зокрема, розглянули дисциплінарні порушення, допущені членами збірної Максимом Дев"ятовським і Юлією Ложечко. У результаті, обом присутнім на зборах спортсменам винесли покарання у вигляді усунення від зборів головної команди країни до кінця року. Тепер про причини такого жорсткого покарання. Вперше в історії радянської і російської гімнастики спортсмен сходить з помосту, не закінчивши змагання. Для нас це надзвичайна ситуация, скандал. Член збірної Росії, нехай навіть він залишився на одній нозі, просто зобов"язаний був зробити останній вид багатоборства – перекладину. Дев"ятовський послався на травму і зійшов. При цьому в команді йому створили всі умови для підготовки до багатоборства. Надані найбільш зручні види в командному фіналі, щоб його поберегти. Але той результат, який він показав – негідний. Не по місцю – по поведінці. Також дисциплінарний інцидент трапився у дівчат, і він не дозволив виступити у фіналі вправ на колоді нашій сильній спортсменці на цьому снаряді Юлії Ложечко. Гімнастка не виконала установку тренера, істотно полегшила програму в кваліфікації командних змагань, що позбавило необхідних балів як команду, так і її саму. Юлія Ложечко теж понесе покарання – не за результат, а за професійну недисциплінованість. Ці обидва випадки дуже схожі. Члени наший команди повинні зрозуміти і усвідомити: у російській гімнастиці споконвіку закон один: ми всі працюємо на команду. І команда сама народжує лідерів. Всі особисті амбіції йдуть на другий план. Але в обох випадках люди свої інтереси поставили вище.

Андрій Радіоненко також додав, що усунення від зборів не означає виключення із збірної Росії.

- Спортсмени продовжуватимуть роботу за індивідуальними планами, викликатимуться на контрольні тренування, де ми стежитимемо за ходом їх підготовки. Крім того, ніхто не позбавляє їх відомчих баз для тренувань. Але працювати на "Озері Круглому" - це честь. Її треба завоювати. У даному випадку вони цю честь втратили. Якщо обидва гімнасти знайдуть у собі мужність визнати свою неправоту, переглянути відношення до справи – ми приймемо їх назад. Якщо нічого не зміниться, то я не виключаю їх остаточного відрахування зі збірної Росії. Напередодні Олімпіади в команді повинні бути тільки ті, чиї високі бійцівські якості не викликають сумнівів. Такі, як, наприклад, олімпійський чемпіон Микола Крюков, який пройшов увесь чемпіонат світу з травмованим коліном і жодного разу не попросив собі поблажки, - підкреслив Радіоненко.

Зараз ви читаєте новину «Лідерів збірної Росії зі спортивної гімнастики відсторонили від участі у зборах команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути