середа, 16 червня 2021 14:59

Лідер суперника збірної України на Євро потрапив у гучний скандал

Лідер суперника збірної України на Євро потрапив у гучний скандал
Марко Арнаутович був зіркою АПЛ та Бундесліги. Фото: Reuters

Лідер збірної Австрії 32-річний Марко Арнаутович потрапив у гучний скандал на Євро-2020/21.

У кінці матчу першого туру з Північною Македонією нападник, забивши м'яч, прокричав кілька фраз на адресу суперників. Така поведінка гравця не сподобалася капітану збірної Австрії Давиду Алабі, який закрив рукою рот партнеру по команді, повідомляє Sport.ua.

Як з'ясувалося пізніше, Арнаутович викрикував образи на адресу Егзона Бейтулая і Езджана Аліоскі, у яких є албанське коріння. За інформацією сербських ЗМІ, Арнаутович крикнув Аліоскі: "Я #### твою албанську матір". Також кричав "Я можу купити всю ****** Македонію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розсекретив план збірної України на матч проти Північної Македонії

Після гри Арнаутович сказав, що це була звичайна словесна перепалка, яка не має нічого спільного з політикою або расизмом, та перепросив за свої слова.

Однак македонці після гри направили в УЄФА лист з проханням розібратися в ситуації та покарати гравця збірної Австрії. Європейські чиновники відкрили справу проти австрійця. Якщо футболіста визначають винним, то йому загрожує дискваліфікація на 10 матчів.

Батько Арнаутовича - серб, а в Сербії з Албанією, як відомо, протягом багатьох років напружені відносини. Причина тому - війна в Косово.

Марко Арнаутович відомий тим, що виступав за "Інтер", "Вердер", "Сток Сіті", "Вест Гем". З 2020 року грає в Китаї. Під час роботи Олега Блохіна із "Динамо" був близький до переходу в київський клуб.

Збірні України та Австрії зіграють у третьому турі Євро. У перших матчах українці програли Нідерландам, а австрійці перемогли Північну Македонію - 3:1.

Зараз ви читаєте новину «Лідер суперника збірної України на Євро потрапив у гучний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути