неділя, 07 липня 2019 20:11

Лемпард прийшов до "Челсі" надовго

Френк Лемпард став новим головним тренером "Челсі". Колишня легенда клубу повертається в якості нового наставника. Останній рік Лемпард тренував "Дербі Каунті" й проявив себе в новій якості.

За "Челсі" Лемпард забив найбільше – 211 м'ячів. Хоча починалося все не надто вдало. Син футболіста мріяв повторити кар'єру свого батька. Однак вчителька в школі одного разу жорстко осадила його.

– Футболістом стає лише один із 300 хлопців. Ти впевнений, що маєш достатньо таланту?

Однак окрім таланту Френк був неймовірно працелюбним. Він не сварився, не скандалив, а просто найбільше працював.

І це дало свої плоди. Футболіст починав, як і батько у рідному "Вест Гемі". В одному із сезонів Лемпард забив 9 м'ячів. У 23 роки його запросили до "Челсі" за 11 мільйонів фунтів. Це було найкраще придбання аристократів – Френк неймовірно багато забивав, змушуючи кусати лікті сера Алекса Фергюсона. Наставник "Манчестер Юнайтед" картав себе за те, що забарився із запрошенням.

 

Лемпард став відомим за свої унікальні якості – швидкість роботи, дальність передач і здатність забивати м'ячі. Траплялися сезони, коли він доводив число забитих м'ячів до двадцяти. Тричі (2004, 2005 і 2009) його визнавали найкращим гравцем команди. У 2005 Френк ледве не виграв "Золотий м'яч", поступившись зірковому бразильцю Роналдіньо.

– Він трудився на тренуваннях в мільйон разів старанніше, ніж будь-який з тих, з ким я працював, – згадував його дядько, відомий тренер Харрі Реднапп.

У фіналі Ліги чемпіонів, Лемпард, що недавно втратив матір, відродив інтригу в матчі з "Манчестер Юнайтед", коли відповів на гол Роналду – 1:1. Якби не падіння Джона Террі під час вирішального післяматчевого пенальті, може б Френку й тоді вдалося би виграти трофей.

Він трудився на тренуваннях в мільйон разів старанніше, ніж будь-який з тих, з ким я працював

Однак він надолужив своє вже в 2012. У фіналі з "Баварією" Дрогба зрівняв рахунок на 88 хвилині. А в серії пенальті "Челсі" виявився сильнішим.

Свій 200 гол у складі "Челсі" Лемпард забив у ворота свого колишнього клубу – "Вест Гем Юнайтед". Загальну кількість забитих м'ячів він довів до 211. Френк успів відзначитися і у воротах "Челсі". Сталося це у вересні 2014. "Манчестер Сіті" орендував Лемпарда і саме Френку вдалося зрівняти рахунок у матчі в Манчестері на 85 хвилині – 1:1.

 

Після затяжної серії із частою зміною наставників "Челсі" нарешті знайшов тренера на довгий час. Звільнити його просто, як це було у випадку із попередніми керманичами, не вдасться. Принаймні всі про це говорять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біргофф забив "гол смерті" у фіналі Євро

Лемпард попросив у боса клубу Романа Абрамовича два роки на побудову гри. В "Челсі" впевнені, що цього буде достатньо.

Зараз ви читаєте новину «Лемпард прийшов до "Челсі" надовго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути