Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2015 17:26

"Легія" готується перемагати на класі - о 20.00 "Зоря" почне матч проти польського клубу

"Легія" готується перемагати на класі - о 20.00 "Зоря" почне матч проти польського клубу

Торік луганська "Зоря" не змогла пробитися до групового турніру Ліги Європи. Перешкодив – голландський "Феєноорд". Сьогодні – повторна спроба. По той бік поля – польська "Легія".

Що супроводжує матч?

1.Бідолашна "Зоря" навіть домашню гру проведе за чисельної переваги чужих уболівальників. Фанати "Легії" минулого року перевершили в Києві чисельністю і звуковим супроводом прихильників "Металіста", з яким грали в групі ЛЄ. Подія сталася восени. Сумніватися в тому, що влітку до Києва прибуде ще більша кількість прихильників варшавського клубу не доводиться.

2. Матч стане своєрідним змаганням талантів – словака Ондрея Дуди і Руслана Малиновського. Обидва встигли гучно заявити про себе й обидва, швидше за все, дограють останній сезон у своїх клубах. Психологічна перевага в українця: минулого року невдалий пас Руслана дозволив "Феєноорду" забити вирішальний гол і вийти замість луганців до групового етапу. Натомість "Легія" феєрично провела груповий турнір і має трохи по спочивати на лаврах. "Зоря" – голодний клуб майже у прямому розумінні. "Легія" – ситий. Для більшості гравців "Зорі" груповий етап ЛЄ – єдиний спосіб заробити на рік уперед.

3. Обидві команди чимсь схожі: організовані, збалансовані, з награним складом і з умілою тренерською рукою. Однак різниця в умовах разюча: луганці грають весь час на виїзді й мають відчутні фінансові проблеми. Варшав'яни – один із найпопулярніших клубів у себе на батьківщині з цілком пристойними фінансами.

4. Додатковим шансом "Зорі" має стати недооцінка суперником. Попри настанови тренера, "Легія" триматиме в голові дві минулорічні перемоги над "Металістом". Щоби Хеннінг Берг не казав про неможливість недооцінки, вболівальники тішаться з "легкого жеребу". "Зорі" треба почати пресинг з перших хвилин, не чекаючи поки польський клуб оговтається. На підопічних Вернидуба мало що тиснутиме: у разі поразки їх ніхто не дорікне. "Легія" не виправдається перед уболівальниками у разі програшу.

5. Обидві команди з характером. Але луганцям краще вдаються виїзні матчі. Якщо в Києві не буде перемоги – не біда. Малиновський із товаришами вміють нав'язати боротьбу на виїзді. За потреби луганці можуть відіграти й три м'ячі. "Легія" готується перемагати на класі. Між тим підопічним відомого у минулому гравця "МЮ" треба кістьми лягти, аби перевершити "Зорю". Доля путівки в груповий етап вирішиться одночасно з фінальним свистком у Варшаві. Не раніше.

Отже, перший матч, сьогодні в Києві. Початок – 20.00. Текстова трансляція на нашому сайті почнеться о 19.30.

Зараз ви читаєте новину «"Легія" готується перемагати на класі - о 20.00 "Зоря" почне матч проти польського клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути