Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 13:11

Легендарний український спортсмен видав унікальну книгу в США

Олімпійський чемпіон Барселони-1992, шестиразовий чемпіон світу Георгій Погосов представив за океаном колекційне видання "Фехтувальна спадщина".

"Ідея видати книгу з'явилася 2015-го після того, як я провів у Стенфордському університеті виставку своєї колекції, - говорить Погосов. - Тоді все пройшло добре. Але відвідати виставку має можливість обмежена кількість людей. А книга може розлетітися всім світом. Видання розраховано як на ветеранів фехтування, так і на молоде покоління, щоб не забували, хто стояв біля витоків становлення спортивного фехтування".

Автор: З відкритих джерел
 

Перший розділ колекції - експонати з 1800 по 1910 роки. Це період зародження спортивного фехтування. Далі йдуть перші Олімпіади.

"Моя гордість - унікальні раритетні експонати, які зараз існують в єдиному екземплярі. - Наприклад, повний лист квитків і спеціальні бонди на Олімпіаді в Парижі-1900. Фотографія учасників Олімпіади в Сент-Луїсі-1904 зі званого прийому. Унікальна поштова картка Олімпіади в Амстердамі-1928, підписана чемпіонами - шаблістами команди Угорщини. Вхідний квиток на відкриття Олімпіади в Берліні-1936", - каже Погосов

Автор: З відритих джерел
 

Також у колекції представлені автографи кращих українських фехтувальників минулого і сьогодення, включаючи нинішнього багаторічного лідера збірної України олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан. Експерти і колекціонери одностайно визнають, що подібних за масштабністю і змістом колекцій, присвячених фехтуванню, в світі не існує. І це видання від українця Георгія Погосова - вагомий внесок в історію олімпійського світового фехтування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Харлан усьоме виграла етап Кубка світу

Георгій Погосов - олімпійський чемпіон Барселони-1992 (командні змагання, шабля). Срібний призер Олімпійських ігор в Сеулі-1988. Шестиразовий чемпіон світу (1983, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990). Виступав за збірні СРСР, СНД та України. 1995-го виїхав працювати за контрактом в США. З 1999 року працює в Стенфордському університеті старшим тренером студентської команди з фехтування.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний український спортсмен видав унікальну книгу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути